Wpis z mikrobloga

@Luk_1mex: Koncze pierwszy tydzien (2.5mg) i jak na razie jest zajebiście - energii pełno, masa leci (-3.7kg), żadnych efektów ubocznych i jakoś bardziej radośnie mi się żyje
  • Odpowiedz
@Luk_1mex: Ja zacząłem od bardzo małej dawki retatrutudu 1 mg i było zajebiście.

Może te 2,5 mg rondla Cienie za dużo jak na początek?

A może od początku za mało jesz ibtonefekt za dużego deficytu
  • Odpowiedz
@Luk_1mex: jestem na Mounjaro już rok i ani razu nie miałem takich objawów jak Ty. Praktycznie brak objawów niepożądanych. Wcześniej byłem na Ozempicu, to na nim często miałem nudności w pierwszych 2-3 dniach od przyjęcia dawki.
  • Odpowiedz
@Luk_1mex: Miałem na Mounjaro ale przejściowe i z czasem wszystkie skutki uboczne zanikły. Biorąc to od marca 2025 nie tylko schudłem ale i rzuciłem palenie i a-----l, co jest dla mnie absolutnie p------e, tak jakby ten lek idealnie wypełniał jakiś deficyt mojej fabrycznej chemii albo psychiki #mounjaro #tirzepatyd
  • Odpowiedz
  • 0
@JackStump: @GeraltRedhammer @Jailer @aptekapteka sorry za wołanie jak cos
Pierwsze 5 tyg za mną ma 2,5.
Waga 112 -> 107
Anhedonia chyba troche minela, libido dalej c-----e raczej, z plusów może troche lepiej mi sie wstaje rano, ale też wczesniej usypiam.
ale przez ostatnie 2 tygodnie miałem spore problemy z jelitami, najpierw czułem że coś mnie dosłownie zatkało, przez kilka dni nie srałem wcale, masa gazu, przelewania odbijania itd. potem
  • Odpowiedz
  • 0
Oprócz tego dochodzi jeszcze fakt że trenuje pewien sport o wysokiej intensywnosci (hr >150) i też czuje ze mam mniej energi, staram się ładować węgle ale ciezko tez jest ladowac jak albo sie nie chce jesc albo zatyka
  • Odpowiedz
@Luk_1mex: Masz dobre efekty, ja bym został na 2,5.

Na deficycie raczej zawsze będziesz miał ciut mniej energii.

Albo odpuszczam i próbować schudnac normalnie, może keto(?)

Nie odpuszczaj, ale nową zdrową dietę jak keto warto wprowadzić.
  • Odpowiedz
@Luk_1mex: Ja chyba też bym nie odpuszczał, ale biorę pod uwagę że mogę być stronniczy, bo u mnie nie ma praktycznie efektów ubocznych. W piątek pyknął mi czwarty tydzień: 134 -> 124, dawka dalej 2.5 + powiedzmy że sensowna dieta - przynajmniej w porównaniu do tego co i w jakich ilościach jadłem wcześniej. I planuje zejść co najmniej do 105kg. Wiem, że dawkę masz małą, ale u mojej siostry, przy
  • Odpowiedz
@Luk_1mex: hej, a mam pytanie bo obecnie jestem na Keto i munjaro ale zmieniam na Retę. Zastanawiam się nad dietą, jaką stosujecie? Czy przejście na Lowcarb jest dobrym pomysłem?
  • Odpowiedz
@Madzia1904: Szczerze? ciężko powiedzieć, że mam jakąś konkretną dietę - bo jem w sumie wszystko (poza słodyczami; od kiedy jestem na mounjaro, to mnie wręcz mdli na ich widok).
Mój system wygląda tak:
1) szacuję kalorie i staram się ich nie przekraczać, od miesiąca dzień w dzień w deficycie.
2) codziennie zapisuję co jem, ile się ruszam i jaki mam deficyt. dużo pomaga mi w tym chatgpt - wrzucam zdjęcia
  • Odpowiedz