Wpis z mikrobloga

Linuxiarz:
Zaczął używać jakiejś dystrybucji najczęściej jak któraś edycja wingrozy go zdenerwowała, siedzi sobie spokojnie, zapomniał już o M$ 15 lat temu i używa tego czego potrzebuje na codzien

Windowsiarz:
Instaluje po 2137 razy Linuxa mimo że wie że do jego trybu pracy ten system się nie nadaje ale musi zdobyć kilka plusów na wykopie XD
#linux #windows #takaprawda
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pawcio_cukierek: Blisko, u mnie już ponad 20 lat na pingwinie. Budowanie sterownika modemu aby mieć jakikolwiek dostęp do sieci i czytanie stron podręcznika MAN + zabawa w konfigurację Riva TNT pod XFree i przejście na X11. Teraz nowi linuksiarze mają chyba łatwiej ale mogę się mylić.
  • Odpowiedz
Powiedz mi ile trzeba kombinować żeby zainstalować Open FOAM na Wincelu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rustyyyy: nie da się przecież, musisz odpalić Linuxa na na Windowsie za pomocą WSLa

Tylko po co robić takie rzeczy na systemie, który nadaje się jedynie do śmieci, a nie do obliczeń numerycznych?
  • Odpowiedz
@mvmxks: Dzwońcie do Teamów F1! Wykopek odkrył że ich metody obliczania danych nadają się do śmieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przy okazji dzwońcie do NASA i SpaceX by odwołali misje kosmiczne ze względu na wadliwe oprogramowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wykopek odkrył że ich metody obliczania danych nadają się do śmieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przy okazji dzwońcie do NASA i SpaceX by odwołali misje kosmiczne ze względu na wadliwe oprogramowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rustyyyy: oni wszyscy po SSH łączą się do maszyn z OpenFOAM, może jakieś pierdoły liczą ANSYSem/COMSOLem, ale to pewnie raczej FEM a nie CFD

Różnica performance między
  • Odpowiedz
tak było, a korporacja RedHat utrzymuje się z dotacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rustyyyy: nie wiem z czego się utrzymuje, ale pisaliśmy o wydajności MPI, a nie finansowaniu RedHata
  • Odpowiedz
Wydajność i windows, no pisz dalej

@Rustyyyy: od 3 postów próbujesz mi udowodnić, że NASA i F1 odpalają OpenFOAM na WSLu XD

No masz prawo tak sądzić
  • Odpowiedz
piszesz że to ja ci coś udowadniam z wsl?

@Rustyyyy: o WSLu napisałem, że nadaje się do śmieci, po czym napisałeś, że NASA i F1 ma wadliwe oprogramowanie XD
  • Odpowiedz
to ty zacząłeś temat WSL

@Rustyyyy: tak, że jedyna realna opcja zainstalowania OpenFOAM na windowsie to zainstalowanie WSL, który ma beznadziejną wydajność.
  • Odpowiedz
Windowsiarz:

Instaluje po 2137 razy Linuxa mimo że wie że do jego trybu pracy ten system się nie nadaje ale musi zdobyć kilka plusów na wykopie XD

@Pawcio_cukierek: jak niby inaczej przekonać się, czy system nadaje się do czyjegoś trybu pracy niż testując różne dystrybucje :)

poza tym większość odpada od linuksa przez najróżniejsze problemy z kompatybilnością, nie przez "różnice w trybie pracy"
  • Odpowiedz
problemy z kompatybilnością

@witajswiecie: to złe distro miałeś rużne som
nie nie możesz się spodziewać że linuks bedzie wspierać binarki sprzed 20 lat skompiluj ze źródła to bedo działać
ale jak łindows 11 ma problem z odpaleniem softu pod ms-dos to hehe microslop z----u łindołsa rok linuksa jusz
  • Odpowiedz
@supra107: zamiast pisać głupoty, powiedz lepiej jak na W11 odpalić GTA San Andreas ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do reszty no nie, rozmowa z jednym wykopkiem, ale obsesja!
Jak ktoś pisze z kimś na wykopie to proszę pakować obie osoby w kaftan ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz