Wpis z mikrobloga

@pomelobezkaca2: tak, moje wnioski z tego typu poszukiwań:
arabskie aventusy - nawet jeśli przy pierwszych testach robiły na mnie wrażenie, to zestawiając nadgarstek w nadgarstek klon vs aventus dochodziło do mnie, jak ogromna przepaść jest na korzyść aventusa jest między perfumami

cedrat boise/cedrat boise intense - inne DNA i chemicznosc gorsza niz w wyżej wymienionych arabach xD

KRÓTKO MÓWIĄC, NAJLEPSZY ZAPACH W KLIMACIE KLASYCZNEGO AVENTUSA TO
  • Odpowiedz
@pomelobezkaca2: nie wiem czemu społeczność tagu boi się podważyć "wielkość" Aventusa ale sporo osób tutaj w kolekcji ma i używa arabskich klonów (CDNiM itd). Powód jest jeden i ten sam: Aventusa to klasa ale cena jest nieadekwatna do parametrów.

Mam odlewkę Aventusa i flakon CDNIM Limited Edition. Tak więc potestuj sobie odlewke klonów bo to nie są duże pieniądze, a także kup sobie odlewkę Avila. Sam stwierdzisz czy warto.
  • Odpowiedz
nie wiem czemu społeczność tagu boi się podważyć "wielkość" Aventusa

@czasowstrzymywacz: Bo zapachowo nic mu nie dorównuje ¯\(ツ)/¯

To tak jak z pizza, możesz wziąć dużą na grubym z tanim serem, kiełbasą i pieczarkami by się nażreć, a możesz iść do włoskiej restauracji i zamówić mniejszą porcję ale z dobrymi jakościowo składnikami by smacznie zjeść.
  • Odpowiedz
@Cozwykopem: EdT nuda jeśli chodzi o zapach i parametry lipa. EdP zapachowo już ciekawszy ale parametry w dalszym ciągu marne. Parfum najdroższy ale najlepszy zapachowo. Niestety parametry mimo że lepsze od edt i edp to jak za tą cenę nie powalają - dla koneserów zapachów i tych których stać dać tyle kasy.
  • Odpowiedz