Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tinderowiec69 walą dookoła na oślep bo nic innego nie mogą zrobić. Kilka dronów jest medialne ale w żaden sposób nie wpłynęło na możliwości militarne USA i Izraela.
  • Odpowiedz
@Tinderowiec69 całkowita dominacja w powietrzu która pozwala razić dowolne cele na terenie Iranu vs. Kilka medialnych atakow o zerowym znaczeni. Mam inną definicję wygrywania.
  • Odpowiedz
@dqdq1: ale co daje ta dominacja USA? Jak chcą zakończyć wojnę? Nie mają poparcia społecznego do długiej wojny a taka będzie jeśli wejdą, będą mieć drugi Wietnam. Iran nie idzie na żadne ustępstwa. Sojusznicy USA w regionie coraz bardziej wątpią w stany. Piękne mi wygrywanie
  • Odpowiedz
@Tinderowiec69 dominacja w powietrzu pozwala eliminować dowolny cel na terenie kraju. „Iran nie pójdzie na żadne ustępstwa” Iran czyli kto? Kto tam aktualnie rządzi? ( ͡° ͜ʖ ͡°) to państwo jest w rozsypce, odizolowani dowódcy walą na oślep w cele cywilne krajów które zachowywały do tej pory neutralność. Przy czym niektóre z nich jak Arabia Saudyjska rozważa możliwość włączenia się w konflikt po stronie USA. Bo wątpi
  • Odpowiedz
@dqdq1: ale usa jest daleko od osiągnięcia jakiegokolwiek celu który zbliżałbydo osiągnięcia pokoju na ich warunkach, co więcej nawet nie mają pomysłu jak to osiągnąć a przewaga w powietrzu nic nie zmienia w tym zakresie
  • Odpowiedz
@Tinderowiec69 pokolenie Netflix myśli że to video na zadanie- naciskasz przycisk i leci kolorowy film. Znudziło się interwencja po 5 dniach i ogłosiło przegraną USA.
  • Odpowiedz
@Tinderowiec69 nie wiem co mam ci napisać- po stracie najwyższych władz i dowódców, kluczowych systemów komunikacyjnych, całej obrony przeciwlotniczej i zdolności do rażenia celów militarnych odgwizdałeś zwycięstwo Iranu. Nie jesteś nawet w stanie powiedzieć kto tam teraz rządzi.
  • Odpowiedz
Nie jesteś nawet w stanie powiedzieć kto tam teraz rządzi.

@dqdq1: przecież wybrali syna Chameneiego jako następcę. Zobaczymy ile pożyje, ale formalnie on teraz rządzi, choć w praktyce to oni mają strukturę nieco rozproszoną
  • Odpowiedz