Wpis z mikrobloga

@arcxa: @Frygus96 to akurat wybrany wątek i g... ogólna prawda, fakt jest tak, że reddit płonie nienawiścią do Izraela. Dziś np największa popularność zdobywa filmik gdzie oficer armii USA zostaje wywleczony z sali prac komisji za okrzyki, że armia nie chce walczyć za Izrael. Mówiąc szczerze dowiedziałem się stamtąd więcej o zbrodniach w Gazie, Epsteinie, judeo administracji Trumpa niż z jakiegokolwiek polskiego medium.
https://www.reddit.com/r/Fauxmoi/comments/1rl3pa2/us_marine_veteran_violently_dragged_by_capitol/
  • Odpowiedz
to akurat wybrany wątek i g... ogólna prawda, fakt jest tak, że reddit płonie nienawiścią do Izraela.

@KrolWlosowzNosa: Wgl. to hejt na wykopie na Reddicie to jakaś przygłupia kalka z Ameryki i 4chana chyba.

Bywałem początkowo tylko na niemieckich subredditach, bo używają ich tam tak jak my Wykopu, i jakoś nigdy tej „lewackości” nie zauważyłem. Za to widziałem również całą masę prawicowych subredditów, które (ku mojemu zdziwieniu) również nie były zbieraniną
  • Odpowiedz
od tej pory uznaję hejt na Reddita na Wykopie jedynie jako nienawiść do konkurencji xD

@Tokko: to jedno, drugie, to kompleksy. Tam można prowadzić dyskusje w bardzo kulturalny wręcz przyjacielski sposób, a większość jełopów z wykopu spada tam natychmiast z rowerka jak się okazuje, że nie ma miejsca na ich chamstwo i frustracje, bo nikt nie musi czytać agresywnej narracji przegrywów, co zresztą jest paliwem upadku wykopu.
  • Odpowiedz
Tam można prowadzić dyskusje w bardzo kulturalny wręcz przyjacielski sposób, a większość jełopów z wykopu spada tam natychmiast z rowerka jak się okazuje, że nie ma miejsca na ich chamstwo i frustracje, bo nikt nie musi czytać agresywnej narracji przegrywów, co zresztą jest paliwem upadku wykopu.

@KrolWlosowzNosa: O tak, pełna racja. Nie chciałem tego wątku dopisywać, by nie robić za długiego komentarza, ale to jeden z powodów, dla których zmieniłem wpojone
  • Odpowiedz
to akurat wybrany wątek i g... ogólna prawda, fakt jest tak, że reddit płonie nienawiścią do Izraela. Dziś np największa popularność zdobywa filmik gdzie oficer armii USA zostaje wywleczony z sali prac komisji za okrzyki, że armia nie chce walczyć za Izrael. Mówiąc szczerze dowiedziałem się stamtąd więcej o zbrodniach w Gazie, Epsteinie, judeo administracji Trumpa niż z jakiegokolwiek polskiego medium.

Nic zaskakującego. Tylko prawackie przygłupy z wy0pu wciąż żyją w przekonaniu,
  • Odpowiedz
że reddit płonie nienawiścią do Izraela.

@KrolWlosowzNosa: z drugiej strony z tego co kojarzę to obrazek ma chyba 10 lat jak nie więcej, a jednak przez tyle lat opinia normików na reddicie mogła się zmienić przez te lata polityki izraela ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: jak ktoś mówi że reddit jest lewicowy/prawicowy to po prostu nie zna układu tego forum. Są subreddity odpowiadające każdej orientacji politycznej. Często też jest narzekanie że na np. r/europe to sami rasiści i ksenofobi.
  • Odpowiedz
@arcxa: Akurat Reddit, Instagram i Facebook to na ten moment tragedia. Miliony botów siejących propagandę i nienawiść. Obecnie nawet subreddity o motocyklach i akwarystyce są zawalone hejterskimi komentarzami, powtarzającymi się co chwila lub generowanymi przez AI. Kiedyś jak ktoś pochwalił się nowym motocyklem, to ludzie dzielili się wskazówkami, gratulowali, pokazywali swoje maszyny... dziś to w sumie tylko boty zniechęcające do klikania gdziekolwiek.
Moderacja robi co może, ale jest ich po
  • Odpowiedz