Wpis z mikrobloga

@ahahbabaqvvdichch: Spółki kwantowe są fajne jeśli ktoś lubi ryzyko i nie przeszkadza mu zapach palonej forsy ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Widziałem opinie sugerujące, że spaghetti to najsłabsza spółka z branży i już lepiej ładować się w d-wave.
  • Odpowiedz
@DonTadeo: no regressi ma 0 aquisition, brak komercjalizacji, nawet ubrań nie sprzedaje, współpracuje tylko z Hindusami i mają opóźnienia w technologii. A technololgia to ich jedyna nadzieja. No, oni są super long term, bo idą w superconducting quantum computing (podobnie jak QBTS). Tylko właśnie, ja im nie wierzę, że dociągną tą technologię jako 1, 2 albo nawet 3. To już prędzej wolałbym na Xanadu poczekać albo Quantinuum jak wejdzie na
  • Odpowiedz
@BArtAS94: ciekawe, ale już nie jako jedyni mają Fabrykę odkąd IONQ przejęło SKYT, które ma roczne przychody 500mln i to będzie wlioczne w przychody IONQ od końca roku. Ale to niezły punkt z tą fabryką. Mogą dowieźć a wyniki teraz nie mają dużego znaczenia dla nich
  • Odpowiedz
@ahahbabaqvvdichch: głupi przykład, ale tak jak spacex doszedł do poziomu którego jest to dzięki temu, że mogli na bieżąco sobie produkować części i testować na „produkcji”. Hegemonia Intela też po części wynikała z własnego zaplecza produkcyjnego.

Nie wiem czy Rigetti osiągnie sukces, ale własna fabryka i kontrola kosztów na tym poziomie, najbardziej trafia do mnie :D
  • Odpowiedz