Wpis z mikrobloga

Egzystencja.... czasami zastanawiam się jak można tak tkwić w miejscu jak ja. Potencjał mam ale popełniam cały czas podobne błędy. Poza tym jestem sam w tej bańce :( mażę o lepszym jutrze ale zmierzam do celu ale co 2-3 miesiące i tak wracam do punktu wyjścia. Pracuje pracuje i ląduje w tam gdzie byłem lub się cofam. Delikatnie mam dosyć
#psychologia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zielony88: Pewnych barier po prostu nie przeskoczysz, albo będziesz potrzebował na to wielu lat, a niektóre rzeczy są konieczne żeby rozwinąć swój pełny potencjał. Np. Możesz rzucić palenie i nauczyć się języka obcego, ale nic nie zrobisz z jakąś chorobą którą masz od urodzenia, albo nie kupisz sobie mieszkania, żeby zmienić toksyczne środowisko.
  • Odpowiedz
  • 0
@troglodyta_erudyta: dziwne jest życie. Ciągle w tym samym bagnie... obecne czasy dają możliwości ale i je zabierają. @Project_Im_Not_Going_In alkoholu praktycznie nie spożywam, papierosów nie palę i ich nie lubię. Problem to głównie pieniądze oraz powoli pogorszające się zdrowie oraz brak perspektyw:( bez kasy mało da się osiągnąć. A jak masz kredyt + zastanawiać się jak żyć by było dobrze. Patrzysz na YT a tam widzisz celebrytów typu MAgikal i
  • Odpowiedz
@zielony88: Musisz maksymalnie optymalizować te zasoby które masz, nie tylko kasę, ale uwagę, czas, energię etc. Tak w ogóle to trzeba czasem przystanąć, odpocząć i przestać rushować, zastanowić się, czy nasze cele są tak naprawdę nasze, czy może ktoś z zewnątrz nam je wgrał do głowy... A potem poukładać wszystko jeszcze raz na nowo.
  • Odpowiedz