Wpis z mikrobloga

Uwaga. Nie ma żadnej propozycji SAFE 0%. Nie istnieje nic takiego co byłoby zgodne z obowiązującym prawem.

To jest czysta manipulacja i dezinformacja, która ma na celu danie pożywki prawicowej i ruskiej propagandzie, że niby "Tusk jest zły bo chciał nam wcisnąć 3% a Batyr dobry bo oferuje 0%".

#polityka #bekazpisu #ruskapropaganda #bekazprawakow #wojsko #uniaeuropejska
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mike-johnston: Rosyjską propagandą jest udzielenie pożyczki przez NBP na zakup uzbrojenia dla polskiej armii? A udzielenie pożyczki przez instytucję zarządzaną przez wiele państw już rosyjską propagandą nie jest? Dobrze zrozumiałem?
  • Odpowiedz
  • 13
Z obligacji skarbowych, pokrycia rezerwami złota, budżetu skarbu państwa

@SuperZenek:
1. wiesz, że obligacje muszą być oprocentowane?
2. Po to Glapa skupował złoto, żeby teraz ot tak je oddać, osłabić złotówkę i wywalić inflację?
3. Z tego budżetu, który ma deficyt? Wiesz, że to oznacza wzięcie kredytu?
  • Odpowiedz
@Ogau: 1. Pożyczka również musi być oprocentowana.
2. Gdy złota było mniej złotówka miała się nie wiele lepiej niż teraz a czasem i lepiej
3. Czy pożyczka to nie forma kredytu?
  • Odpowiedz
@SuperZenek: no jak nie do ciebie? Przecież to ty napisałeś, że finansowanie odbyłoby się obligacjami. Ile byś kupił obligacji na 30 czy 40 lat z oprocentowaniem zero procent?
  • Odpowiedz
@Bumbala: A gdzie napisałem że obligację będą "zero procentowe"? I gdzie napisałem że będą na 30 czy 40lat? I jeszcze pytanie ode mnie tym razem słyszałeś o "obligacjach wojennych"?
  • Odpowiedz