Wpis z mikrobloga

Czy jakiś w miarę tani UPS pomoże na spadki napięcia? Często znika mi obraz na milisekundę w monitorze i przerywa dźwięk w głośnikach. Czy coś do 200-300zl da radę? #komputery #elektronika #elektryka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@sberatel: pomiarów nie robiłem ale różne kable, różne porty w laptopie, różne gniazdka i dalej to samo. Dodatkowo w tym samym pokoju mam komputer i tam jest taki sam problem (monitor też mogą w tym samym momencie na obydwu monitorach podpiętych pod inne urządzenia i gniazdka)
  • Odpowiedz
@reben: Używany w topologii online na pewno pomoże, ale nie wiem czy 300 cebulionów wystarczy ( o nowych nie mówię, bo na pewno nie wystarczy).

Z dużo popularniejszymi line-interactive jest loteria - często pomogą, ale zdarzają się wybredne sprzęty. Sam miałem przykładowo monitor Philipsa, który na takim UPS migał, kiedy stojące obok dwa inne Philipsy i Dell pracowały bez zająknięcia.
  • Odpowiedz
@reben: Na zaniki taki line-interactive wystarczy, ale jeśli to są przepięcia to niestety. Być może jakieś urządzenie w pobliżu sieje szpileczkami. Zaczął bym od analizatora parametrów sieci aby sprawdzić gdzie tkwi tak na prawdę problem.
  • Odpowiedz