Wpis z mikrobloga

jeszcze nie leci z biura bo hehe nie bedzie przeplacał

@Pawel993: co złego jest w organizowaniu wyjazdu na własną rękę? Ostatni raz z biurem podróży to jechałem może 15 lat temu.
  • Odpowiedz
@kwark64: że za twoje bezpieczenstwo odpowiada biuro podrozy i ma obowiazek cie do kraju sciagnac przy wspolpracy z msz
Np zakwaterowanie dluzsze czy lot

A tutaj sam sobie ogarnac musisz wszystko ;)
A nie przepraszam dzwoni sie do telewizji z pretensjami ze tusk wojska jeszcze do ewakuacji nie wyslal
  • Odpowiedz
odpowiada biuro podrozy i ma obowiazek

@Pawel993: xD
Powiedzą że nie i co zrobisz? Już widzę, jak jakieś polskiego biuro działające na granicy opłacalności zaraz mi organizuje powrót do domu. To już większe chyba mam szanse z normalną linią lotniczą. A i te też kantują jak się da.
Poza tym żadne biuro nie zorganizuje mi podróży tak dobrze, jak zrobię to sam - i to jest główny powód.
  • Odpowiedz
wszystko kwestia ubezpieczenia i oceny ryzyka.

@Pavlo88: chyba nikt nie da ubezpieczenia taka sytuacje ale moge sie mylic
na flighradarze małe prywatne samoloty z kataru wylatuja
  • Odpowiedz
  • 10
@Lolenson1888: Nie ma co się dziwić, jeśli Polaków się uczy przerzucania ryzyka na państwo.

Linie lotnicze bankrutują, rząd się składa na samolot. Był kryzys/pandemia, to rząd rozdawał miliardy przedsiębiorcom. Ten który zabezpieczał się przed ryzykiem to frajer, mógł jak reszta przejadać wszystko na premie i auta w leasingu. To samo rolnicy, jak jest nieurodzaj to dej bo niskie plony, jak jest urodzaj to masz im dorzucać, bo ceny w skupach
  • Odpowiedz
  • 16
@vvvariacik: ale teraz nie płacą, dlaczego polski podatnik ma teraz płacić za ewakuację takiego osobnika? Mamy teraz ścigać każdego Brytola i Niemca, który był na wakacjach w Polsce bo wydał trochę grosza?

Tacy ludzie nigdy się nie nauczą. MSZ ostrzegało o niebezpieczeństwie w państwach bliskiego wschodu, media od trzech tygodni mówiły o ewentualnym ataku na Iran i ewentualnych konsekwencjach.

Każdy kto ma IQ wyższe niż temperatura pokojowa omija takie miejsca,
  • Odpowiedz
i czym się różnią prawa turysty na własną rękę od tego lecącego z biura podróży?

@a665321: że musisz mieć zakwaterowanie i biuro podróży ogarnia transport, dostajesz info od rezydenta etc

jak lecisz sam to dzwon na infolinie rayanera czy wizzair i sie dogaduj sam (ile tam kosztuje minuta rozmowy miedzynarodowej? 7 zł? ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:)
jeszcze musisz
  • Odpowiedz
  • 7
@demagog:

Jedziesz do państw trzeciego świata, albo zagrożonych konfliktem zbrojnym - licz się z ryzykiem, a nie płaku płaku, kapitan państwo pomusz.

Właściwie to standard, że Polacy latają na urlopy do krajów trzeciego świata jak Oman czy Zanzibar (Tanzania), po czym już na lotnisku po przylocie są zdziwieni że kraj trzeciego świata okazuje się być krajem trzeciego świata xD
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: nigdy tego nie rozumiałem, jest tylko wspaniałych miejsc na świecie a niektórzy pchają się w takie dziury. Bliski Wschód i Afrykę omijam szerokim łukiem, to samo z większością Ameryki Południowej. Odfajkowanie kolejnego państwa na mapie świata nie jest warte ryzyka.
  • Odpowiedz