Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +368
źródło: 1000015974
PobierzHej mirki i mirabelki. Dyskutujemy z żoną podział obowiązków i ten temat wraca regularnie. W sensie żona się nie zgadza na obecny i jest o to kłótnia. Zastanawiam się czy podział jest fair, czy nie. Jej obowiązki to pranie, gotowanie, sprzątanie - łazienki, odkurzanie oraz zmywarka. Żona nie pracuje, ale zajmuje się dwuletnim synem - przy czym ten obowiązek z nią dziele. Z mojej strony to ogarnianie sypialni z rana, segregacja i

#dubaj #heheszki #iran
źródło: image_picker_562CC80D-81F0-4E59-B819-558C64AF5EE1-1236-000000834BDBE1F1
PobierzA inne prawa na turysta z biura podrozy a inne jak na wlasna reke
@Pawel993: co złego jest w organizowaniu wyjazdu na własną rękę? Ostatni raz z biurem podróży to jechałem może 15 lat temu.
Np zakwaterowanie dluzsze czy lot
A tutaj sam sobie ogarnac musisz wszystko ;)
A nie przepraszam dzwoni sie do telewizji z pretensjami ze tusk wojska jeszcze do ewakuacji nie wyslal
@Pawel993: xD
Powiedzą że nie i co zrobisz? Już widzę, jak jakieś polskiego biuro działające na granicy opłacalności zaraz mi organizuje powrót do domu. To już większe chyba mam szanse z normalną linią lotniczą. A i te też kantują jak się da.
Poza tym żadne biuro nie zorganizuje mi podróży tak dobrze, jak zrobię to sam - i to jest główny powód.
@Pavlo88: chyba nikt nie da ubezpieczenia taka sytuacje ale moge sie mylic
na flighradarze małe prywatne samoloty z kataru wylatuja
Linie lotnicze bankrutują, rząd się składa na samolot. Był kryzys/pandemia, to rząd rozdawał miliardy przedsiębiorcom. Ten który zabezpieczał się przed ryzykiem to frajer, mógł jak reszta przejadać wszystko na premie i auta w leasingu. To samo rolnicy, jak jest nieurodzaj to dej bo niskie plony, jak jest urodzaj to masz im dorzucać, bo ceny w skupach
P---------e, emigranci płacili podatki zanim wyjechali do dubaju, zapewne większość z nich płaci coś dalej w Polsce, np. jak wpadnie do Polski na urlop
Tacy ludzie nigdy się nie nauczą. MSZ ostrzegało o niebezpieczeństwie w państwach bliskiego wschodu, media od trzech tygodni mówiły o ewentualnym ataku na Iran i ewentualnych konsekwencjach.
Każdy kto ma IQ wyższe niż temperatura pokojowa omija takie miejsca,
@a665321: że musisz mieć zakwaterowanie i biuro podróży ogarnia transport, dostajesz info od rezydenta etc
jak lecisz sam to dzwon na infolinie rayanera czy wizzair i sie dogaduj sam (ile tam kosztuje minuta rozmowy miedzynarodowej? 7 zł? ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚)
jeszcze musisz
Właściwie to standard, że Polacy latają na urlopy do krajów trzeciego świata jak Oman czy Zanzibar (Tanzania), po czym już na lotnisku po przylocie są zdziwieni że kraj trzeciego świata okazuje się być krajem trzeciego świata xD
@Pawel993: a to jest jakiś obowiązek latania z biurem podróży? xD
@dobry-informatyg: nie ma, ale potem płaczą w mediach że zostali sami i nikt im pomoc nie chce