Wpis z mikrobloga

@pawel_je: hot dog za 1 zł pamiętam, bo sam kupowałem. podnieśli ceny dopiero w 2019

@misiopysio cheeseburger po 2 zł był ostatni raz w 2006 roku, teraz kosztuje 7,5 zl. Za średnie wynagrodzenie teraz kupisz mniej tych kanapek niż w 2006 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A co z oszczędnościami? (°°

@szpongiel: Trzeba było Pisu do władzy nie dopuszczać xd

to podaj średnie wynagrodzenie albo medianę w 2006 roku i dziś

@pamareum:To twoje twierdzenie, ty jesteś od jego udowadniania a nie ja. Mówię ci tylko, że jest dokładnie odwrotnie a czy ty sobie to zbadasz czy nie, to już mnie c--j obchodzi.
  • Odpowiedz
@misiopysio: Ty podałeś minimalną 700 zł netto i ja tego nie negowałem, bo za minimalną faktycznie można dziś trochę więcej cheeseburgerow kupić

Potem ja napisałem, że za średnie wynagrodzenie/Medianę można ich teraz kupić mniej. Ty zanegowałeś to podaj dane
  • Odpowiedz
@pamareum: Najmocniej przepraszam, nie doczytałem gdy pisałeś o średnim wynagrodzeniu.

Dodam sobie, że dzięki rzadom Pisu obecnie mamy na minimalnym wynagrodzeniu 2x więcej populacji xd
  • Odpowiedz
@misiopysio: dobrze, że przeprosiłeś, ale teraz musisz się zdecydować co lepsze: 2006 i niska minimalna (a przez to mniej cheeseburgerów) czy 2026 i (zbyt) wysoka minimalna (przez co więcej burgerów za minimalną, ale mniej za przeciętne wynagrodzenie)
  • Odpowiedz