#gielda Zrobiłem sobie mały odwyk od mediów społecznościowych.
Ciągle twierdzę, że te spadki to się nawet jeszcze nie zaczęły. -wzrosty są ciągle bardzo duże, niekiedy ekstremalne (KOSPI). -zaczyna się 3 wojna światowa, rynki w USA są ratowane sztucznie, bo tylko tego by brakowało, żeby jeszcze giełda zaczęła spadać. -złoto i srebro jest powiązane z SP500 ale mało kto to czai.
Dziś wzrosły rentowności i spadły obligacje o 1-2%. Rynek wycenia wzrost inflacji... Z powodu ropy...
Tylko jak się wyda więcej na ropę, to wyda się mniej na inne rzeczy. To jest deflacyjne.
Dolar odbija i moim zdaniem czeka go niezły rajd.
Ja jednak wykorzystałem ostatni rajd żeby przeskoczyć z 0% Stripsów w USD, znów na 100 letnie, ekstremalne obligacje austriackie w EURO. Ferrari wśród obligacji.
Ja jednak wykorzystałem ostatni rajd żeby przeskoczyć z 0% Stripsów w USD, znów na 100 letnie, ekstremalne obligacje austriackie w EURO. Ferrari wśród obligacji.
@tom-ek12333: Od takiego wachlowania same prowizje zjedzą ci zysk. No i skoro uważasz, że USD będzie drożał w stosunku do EUR, to po co pozbyłeś się aktywa w USD na rzecz aktywa w EUR?
@tom-ek12333: Gdyby każdy konflikt na bliskim wchodzi tak traktować to mielibyśmy już minimum 50 wojen światowych. Lady pank spiewało "Coś dzieje się, wciąż na bliskim wschodzie" w piosence z roku 1983.
@oddalenie: też z tego skisłem xD aż mi sie przypomniały opinie innych ekspertów w trakcie COVIDu, że podnoszenie stóp procentowych jest proinflacyjne xd
Ciągle twierdzę, że te spadki to się nawet jeszcze nie zaczęły.
-wzrosty są ciągle bardzo duże, niekiedy ekstremalne (KOSPI).
-zaczyna się 3 wojna światowa, rynki w USA są ratowane sztucznie, bo tylko tego by brakowało, żeby jeszcze giełda zaczęła spadać.
-złoto i srebro jest powiązane z SP500 ale mało kto to czai.
Dziś wzrosły rentowności i spadły obligacje o 1-2%. Rynek wycenia wzrost inflacji... Z powodu ropy...
Tylko jak się wyda więcej na ropę, to wyda się mniej na inne rzeczy. To jest deflacyjne.
Dolar odbija i moim zdaniem czeka go niezły rajd.
Omówienie rynku.
https://youtu.be/D_bgjJW_kZk
Ciekawy opis wojny:
https://www.youtube.com/watch?v=jIS2eB-rGv0
źródło: image
Pobierzźródło: hes-back-a99c6c65ae
Pobierzrozumiem, że nie chcesz brać udziału w tym rajdzie dolara?
@tom-ek12333: Od takiego wachlowania same prowizje zjedzą ci zysk. No i skoro uważasz, że USD będzie drożał w stosunku do EUR, to po co pozbyłeś się aktywa w USD na rzecz aktywa w EUR?
źródło: 6rkwzr
Pobierzźródło: Screenshot_20260303_211408_XTB
Pobierz@tom-ek12333: Gdyby każdy konflikt na bliskim wchodzi tak traktować to mielibyśmy już minimum 50 wojen światowych. Lady pank spiewało "Coś dzieje się, wciąż na bliskim wschodzie" w piosence z roku 1983.
@ossprime zarobiłem 3% na tej zmianie. Sprzedałem na górce euro, potem odkupiłem po rajdzie dolara.
100 letnie mają duration 38 a stripsy 27. Ja chce najbardziej ekstremalnych obligacji
źródło: 92d7dd10b9a84883d7adb9f0858d3227
Pobierzźródło: 1000102369
Pobierz@tom-ek12333: O kur...
@tom-ek12333 jak napisałem w innym miejscu, samo gęste od Ciebie dziś, widzę głową odpoczęła to nowe pomysły masz ( ͡° ͜ʖ ͡°)