Wpis z mikrobloga

#gielda Zrobiłem sobie mały odwyk od mediów społecznościowych.

Ciągle twierdzę, że te spadki to się nawet jeszcze nie zaczęły.
-wzrosty są ciągle bardzo duże, niekiedy ekstremalne (KOSPI).
-zaczyna się 3 wojna światowa, rynki w USA są ratowane sztucznie, bo tylko tego by brakowało, żeby jeszcze giełda zaczęła spadać.
-złoto i srebro jest powiązane z SP500 ale mało kto to czai.

Dziś wzrosły rentowności i spadły obligacje o 1-2%. Rynek wycenia wzrost inflacji... Z powodu ropy...

Tylko jak się wyda więcej na ropę, to wyda się mniej na inne rzeczy. To jest deflacyjne.

Dolar odbija i moim zdaniem czeka go niezły rajd.

Ja jednak wykorzystałem ostatni rajd żeby przeskoczyć z 0% Stripsów w USD, znów na 100 letnie, ekstremalne obligacje austriackie w EURO. Ferrari wśród obligacji.

Omówienie rynku.
https://youtu.be/D_bgjJW_kZk

Ciekawy opis wojny:
https://www.youtube.com/watch?v=jIS2eB-rGv0
t.....3 - #gielda Zrobiłem sobie mały odwyk od mediów społecznościowych. 

Ciągle twi...

źródło: image

Pobierz
t.....3 - #gielda Zrobiłem sobie mały odwyk od mediów społecznościowych. 

Ciągle twi...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tom-ek12333:

Ja jednak wykorzystałem ostatni rajd żeby przeskoczyć z 0% Stripsów w USD, znów na 100 letnie, ekstremalne obligacje austriackie w EURO.

rozumiem, że nie chcesz brać udziału w tym rajdzie dolara?
  • Odpowiedz

Ja jednak wykorzystałem ostatni rajd żeby przeskoczyć z 0% Stripsów w USD, znów na 100 letnie, ekstremalne obligacje austriackie w EURO. Ferrari wśród obligacji.

@tom-ek12333: Od takiego wachlowania same prowizje zjedzą ci zysk. No i skoro uważasz, że USD będzie drożał w stosunku do EUR, to po co pozbyłeś się aktywa w USD na rzecz aktywa w EUR?
ossprime - >Dolar odbija i moim zdaniem czeka go niezły rajd.

Ja jednak wykorzystałe...

źródło: 6rkwzr

Pobierz
  • Odpowiedz
zaczyna się 3 wojna światowa

@tom-ek12333: Gdyby każdy konflikt na bliskim wchodzi tak traktować to mielibyśmy już minimum 50 wojen światowych. Lady pank spiewało "Coś dzieje się, wciąż na bliskim wschodzie" w piosence z roku 1983.
  • Odpowiedz
@Prawilniak: a dziękuję.

@ossprime zarobiłem 3% na tej zmianie. Sprzedałem na górce euro, potem odkupiłem po rajdzie dolara.

100 letnie mają duration 38 a stripsy 27. Ja chce najbardziej ekstremalnych obligacji
  • Odpowiedz