Wpis z mikrobloga

W niedziele na targu świebodzkim we #wroclaw (pchli targ) rzucił mi się ładny dysk HDD WD z 2011. Normalnie w życiu bym na świebie nie kupił dysku ale coś mnie pchneło no i kupiłem za 15 zł a nuż bitcoiny byłyby xD

Szok bo dysk działa bitcoinów nie ma XD ale są tam jakieś dane z 2015, wtedy studenta. Zdjęcia, muzyka, jakieś dokumenty, duperele

Szanuje prywatność i nie chciałem grzebać ale pomyślałem że ja to chciałbym odzyskać dane sprzed X lat.

Pomyślałem że może właściciel chciałby odzyskać dane i znalazłem jakieś e-mail i wysłałem wiadomość.

Nikt nie odpowiada. Co dalej? Chyba poczekam chwile i format nie?

Tam jest wszystkiego po trochu widziałem jakiegoś kontakty pewnie bym znalazł coś ale to już przesada.

#komputery #pytanie #backup
Mili1 - W niedziele na targu świebodzkim we #wroclaw (pchli targ) rzucił mi się ładny...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@beer_man: @onepnch macie rację sformatuje.

ale kto wyrzuca dysk pełen danych na śmietnik o_O jak i co. tyle pytań

A tak serio to jednak trochę p------e,

pomyślałem ze to troche empatyczne bo może komuś zgineło albo kij wie co
  • Odpowiedz
@Mili1: tam daleko od dworca na swiebodzkim, masz przeglad tego co zginelo ostatnimi czasy z piwnic i komorek.
Jest duza szansa, ze ktos kompa stracil w taki sposob, a jedyne co sie z niego ostalo to dysk.
  • Odpowiedz
  • 2
@PurpleHaze: to mi właśnie przeszło po głowie że komuś ukradli i by chciał odzyskać. gość od którego kupowałem na torach miał pare dysków i jakieś śmieci (nie pamiętam co) i wydawał mi z pliku bankotow ok 2000zł. ja to się nawet nie spodziewałem że ten dysk zadziała, pomyślałem że za 15 zł to kupie i może znajdę bitcoiny zamiast puszczać lotka w tym roku XD
  • Odpowiedz
@Mili1: zrób pełen backup, Format, przejrzyj dokumenty - może będzie nr tel, adres etc. i spróbuj się skontaktować z właścicielem do skutku, może WYKOPki pomogą.
  • Odpowiedz
@Mili1:

ale kto wyrzuca dysk pełen danych na śmietnik o_O

Dużo ludzi. Bo po co się babrać z tym na jakieś pszoki. Walnie laptopa obok śmietnika lub wrzuci do pojemnika i nara.
A sprzęt z ery pierwszych core'ów więc dawno się rozpadł z zewnątrz i nie żadnego
  • Odpowiedz
  • 0
zrób pełen backup, Format, przejrzyj dokumenty - może będzie nr tel, adres etc. i spróbuj się skontaktować z właścicielem do skutku, może WYKOPki pomogą.

@nabbek: no powiem że tam jest taka zupa danych żebym znalazł pewnie numer telefonu nawet i do stryjka byłego właściciela ale to jest imo przesada. ja nawet nie wiem czy właściciel żyje
  • Odpowiedz