Fajnie. Siódme podejście do #linux a dokładnie do #linuxmint na jednym z moich laptopów. Dell Inspiron 15 Po instalacji nie działa touchpad. Znalazłem rozwiązanie: (foto) Ja sobie poradzę, ale teraz powiedzcie mi jak taki Kowalski z Nowakową ma to zrobić? #windows #komputery Na Windows oczywiście działa. To jest pytanie do tych co krzyczą na wykopie -"Tylko Linux!"
@T_S_: No popatrz na tagu. Do tego napisałem wyraźnie "To jest pytanie do tych co krzyczą na wykopie -"Tylko Linux!"" Więc nie do Ciebie skoro tak nie pisałeś.
@kidi1: spróbuj zainstalować na nowym lapku kupionym bez systemu W11 - nie wykrywa nawet dysku podczas instalacji, trzeba driver ładować. Touchpad nie działa. Wifi nie działa. Musisz mieć drugi komputer żeby wgrać stery xd do tego czasu nawigacja klawiaturą
@kidi1: nikt przy zdrowych zmysłach z tego nie korzysta nawet ludzie 60+ korzystają z myszki dopinanej do laptopa. Zapytam jeszcze raz kto korzysta z touchpada?
spróbuj zainstalować na nowym lapku kupionym bez systemu W11
@szczekacz666: Robię to często i w 90% system się uruchamia normalnie, rzadko kiedy nie działa touchpad, ale instalacje robię klawiaturą bo wystarczy, w Asusach czasem zwykły instalator nie ma sterownika NVMe i trzeba sobie dograć z pena. Nadal jest to prostsze niż szukanie i klepanie komend w terminalu. Bo przecież TYLKO LINUX!!!!
@kidi1: a u mnie na odwrót - na nowych lapkach z win same problemy z driverami znowu jak minta instaluje to może raz na 10 instalacji trzeba coś wklepać xd
j--------e. niedawno pisałam o dobrym dniu i o największym koszmarze jaki mógłby mnie spotkać, czyli spotkanie z dzikami. właśnie widziałam się z trzema wielkimi gnojami. zamarłam chwilowo, ale żyje.
Po instalacji nie działa touchpad. Znalazłem rozwiązanie: (foto)
Ja sobie poradzę, ale teraz powiedzcie mi jak taki Kowalski z Nowakową ma to zrobić?
#windows #komputery
Na Windows oczywiście działa.
To jest pytanie do tych co krzyczą na wykopie -"Tylko Linux!"
źródło: IMG_20260303_184840
Pobierz@EbolaGay: I nie ma płyty ze sterownikami w zestawie?
@kidi1: Nie poradzi, bo odpadnie w momencie stworzenia bootowalnego iso na pendrive.
@kidi1: nie
Linux jest dla ludzi którzy mają dość Microsoftu, i potrafią czytać. Bardzo duża część użytkowników ma ogromny problem z czytaniem.
"To jest pytanie do tych co krzyczą na wykopie -"Tylko Linux!""
Więc nie do Ciebie skoro tak nie pisałeś.
@T_S_: A czemu? Przecież "TYLKO LINUX!!!!"
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@kidi1: nikt przy zdrowych zmysłach z tego nie korzysta nawet ludzie 60+ korzystają z myszki dopinanej do laptopa.
Zapytam jeszcze raz kto korzysta z touchpada?
@szczekacz666: Robię to często i w 90% system się uruchamia normalnie, rzadko kiedy nie działa touchpad, ale instalacje robię klawiaturą bo wystarczy, w Asusach czasem zwykły instalator nie ma sterownika NVMe i trzeba sobie dograć z pena. Nadal jest to prostsze niż szukanie i klepanie komend w terminalu. Bo przecież TYLKO LINUX!!!!
@Rodriquez: Każdy normalny człowiek, który potrafi. Ile razy mam Ci to pisać?
znowu jak minta instaluje to może raz na 10 instalacji trzeba coś wklepać xd
https://ithardware.pl/aktualnosci/windows_11_25h2_8021x_dot3svc_brak_internetu-49110.html