Wpis z mikrobloga

Fajnie. Siódme podejście do #linux a dokładnie do #linuxmint na jednym z moich laptopów. Dell Inspiron 15
Po instalacji nie działa touchpad. Znalazłem rozwiązanie: (foto)
Ja sobie poradzę, ale teraz powiedzcie mi jak taki Kowalski z Nowakową ma to zrobić?
#windows #komputery
Na Windows oczywiście działa.
To jest pytanie do tych co krzyczą na wykopie -"Tylko Linux!"
kidi1 - Fajnie. Siódme podejście do #linux a dokładnie do #linuxmint na jednym z moic...

źródło: IMG_20260303_184840

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja sobie poradzę, ale teraz powiedzcie mi jak taki Kowalski z Nowakową ma to zrobić?

@kidi1: Nie poradzi, bo odpadnie w momencie stworzenia bootowalnego iso na pendrive.
  • Odpowiedz
I dla niego jest Linux?

@kidi1: nie

Linux jest dla ludzi którzy mają dość Microsoftu, i potrafią czytać. Bardzo duża część użytkowników ma ogromny problem z czytaniem.
  • Odpowiedz
  • 0
@T_S_: No popatrz na tagu. Do tego napisałem wyraźnie
"To jest pytanie do tych co krzyczą na wykopie -"Tylko Linux!""
Więc nie do Ciebie skoro tak nie pisałeś.
  • Odpowiedz
@kidi1: spróbuj zainstalować na nowym lapku kupionym bez systemu W11 - nie wykrywa nawet dysku podczas instalacji, trzeba driver ładować. Touchpad nie działa. Wifi nie działa. Musisz mieć drugi komputer żeby wgrać stery xd do tego czasu nawigacja klawiaturą
  • Odpowiedz
Każdy, kto potrafi.

@kidi1: nikt przy zdrowych zmysłach z tego nie korzysta nawet ludzie 60+ korzystają z myszki dopinanej do laptopa.
Zapytam jeszcze raz kto korzysta z touchpada?
  • Odpowiedz
  • 0
spróbuj zainstalować na nowym lapku kupionym bez systemu W11

@szczekacz666: Robię to często i w 90% system się uruchamia normalnie, rzadko kiedy nie działa touchpad, ale instalacje robię klawiaturą bo wystarczy, w Asusach czasem zwykły instalator nie ma sterownika NVMe i trzeba sobie dograć z pena. Nadal jest to prostsze niż szukanie i klepanie komend w terminalu. Bo przecież TYLKO LINUX!!!!
  • Odpowiedz