Wpis z mikrobloga

Szukam realnego dostawcy 365tv/Tank ? Mam plusx ale od jakiegoś czasu na niektórych programach jest dramat, i strasznie duże opóźnienie w stosunku do kablówki(około1 min)? Jak napisałem na telegramie dlaczego jest takie opóźnienie ,to po sekundzie ban :] wczęśniej można było używać list TS, opóźnienie było spoko 30-40 sekund, czekam na odzew :P
#iptv
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arek-migdal: A co Ci zmienia to opóźnienie zasadniczo? Minuta w tą czy w tą? I na jakich kanałach to opóźnienie? Sprawdzałem na sportowych to w granicach 35 sekund.

A resellera najłatwiej szukać na Discrodach/Telegramach
  • Odpowiedz
  • 1
35 sekund to było jak miałem u niego liste TS na HLS jest znacznie większy, więc chyba sprawdzasz nie do kablówki a jakieś tv pilot :) i koniec pisania tu farsy ala propagandy! FAKTY się liczą .Pozdro

BTW
Czekam na odzwem jakiegoś resellera!
  • Odpowiedz
Ja np. zauważyłem że w przypadku LM, na P mam zacinki i przełącza na T, co mnie bardzo zdziwiło. Powodzenia w poszukiwaniach. Tylko ze pewnie co byś nie znalazł to opóźnienia będą z uwagi ze niektóre kanały są online co oznacza z automatu opóźnienie.
  • Odpowiedz
  • 2
@kamil-kulis: Wiadomo że opóżnienie będzie, ale wcześniej P dawał możliwość korzystania z listy TS, a różnica między nią a tą co teraz jest ogromna! A co do LM to od jakiegoś czasu te programy extra działają słabo niestety, ale są ludzie którym działają idealnie xD jak zawsze :)
  • Odpowiedz
@kamil-kulis: Pewnie chodzi o opcje listy w kliencie IPTV, zwykle masz wybór pomiędzy HLS i TS/UDP.

W takim przypadku HLS to HTTP + .m3u8 playlist + segments (TS, ewentualnie MP4).

Z kolei TS to raw MPEG-TS dostarczane bezpośrednio (najczęściej po UDP/RTP), a nie przez listę jak w HLS.
  • Odpowiedz
  • 1
@kamil-kulis: Lista TS >>Format TS: MPEG-TS (Transport Stream) to standard przesyłania danych audio-wideo, często spotykany w transmisjach live w IPTV.

I przy listach TS jest dużo mniejsze opóźnienie, co dla mnie przy sporcie ma znaczenie :) Na P wcześniej była możliwość wyboru między listą TS a HLS, niedawno to usunął, i jak się przełączyłem na HLS to byłem w szoku że tak duże opóźnienie, a jak mu to napisałem kulturalnie
  • Odpowiedz
@arek-migdal: Dokładnie na TV Team są kanały z opóźnieniem około 30sek(wybrałem listę pod Tivimate) względem kablówki i jakość RAW co jestem bardzo zadowolony, wybrałem serwer 8 uważam że jest najlepszy (dla Mnie), ale nie każdy może mieć wybór tego serwera ponieważ jeszcze 2msc temu nie miałem, Canal Plus Extra niestety z nimi jest największy problem aktualnie tyle że mam dokupiony pakiet Sport i np na kanałach TNT Sports liga mistrzów
  • Odpowiedz
Discrodach/Telegramach

@danoneek: Te są nieprzeszukiwalne z zewnątrz, tzn. w większości przypadków musisz znać url kanału i być jego członkiem, aby móc szukać.
  • Odpowiedz