Wpis z mikrobloga

@haosik: Biorąc pod uwagę, że tych powyżej 6 stóp w populacji amerykańskiej jest jakieś 15%, to nie da się obronić, tezy że "most women won't date short guys". No, chyba, że większość kobiet nie umawia się w ogóle z mężczyznami i nie jest w związkach. Statystyki i matematyka dowodzą jednak, że jest dokładnie odwrotnie, niż sugeruje ten obrazek.
  • Odpowiedz
Polecam zapytać jakąkolwiek kobietę twierdzącą

@haosik: Kobiety mają swoje preferencje. Tak, jak mężczyźni. Co nie zmienia w żaden sposób faktu, że jednak większość i kobiet i mężczyzn jest w związkach. I to zazwyczaj z osobą, która jednej (lub wielu) cech fizycznych deklarowanych jako preferowane przez daną osobę, nie spełnia. Jak już mówiłem - zdecydowana większość kobiet umawia się i jest w związkach z "niskimi" mężczyznami (jeśli za niskiego można uznać
  • Odpowiedz
  • 2
@Hi_Lo_Hi: W przypadku wiekszości kobiet (jak nie wszystkich), wzrost wyższy od nich to nawet nie preferencja a wymaganie... Wystarczy wyjść na ulice by sie o tym przekonać.
  • Odpowiedz
Wystarczy wyjść na ulice by sie o tym przekonać.

@haosik: Większość mężczyzn jest wyższa od większości kobiet. Więc pomijając preference, więcej kobiet ma wyższego od siebie partnera, bo inaczej być nie może ze względu na biologię i rozkład statystyczny.

wzrost wyższy od nich to nawet nie preferencja a wymaganie...

W rodzinie mam przykłady dowodzące tezy przeciwnej. Ale pomijając dowody anegdotyczne - wielu mężczyzn o wzroście poniżej średniej ma kompleksy, przez które nawet nie
  • Odpowiedz
Ale pomijając dowody anegdotyczne - wielu mężczyzn o wzroście poniżej średniej ma kompleksy, przez które nawet nie spróbuje się umówić z kobietą wyższą od siebie

@Hi_Lo_Hi Gdybyśmy tylko mogli się domyślić, skąd się to bierze...
  • Odpowiedz
  • 1
Może pocieszanie się, że znajdę niższa miałoby sens jakbym miał 170 cm wzrostu... ale mam 165cm wzrostu, wiec większość kobiet jest ode mnie wyższa
  • Odpowiedz
Więc serio przestań się kompromitować

@haosik: Eeee... To ty kłamiesz, ale to ja się kompromituję, tak? Ciekawe spojrzenie na temat. No nic, nie przeszkadzam się pławić we własnych kompleksach.
  • Odpowiedz
W czym widzisz moje kłamstwo?

@haosik: A przeczytaj sobie mój pierwszy post, bo nie lubię się powtarzać. Dla ciebie 15=100, więc nie bardzo mamy o czym dalej dyskutować.
  • Odpowiedz