Wpis z mikrobloga

@saib75: co Ty nie powiedz, uprawiam normalnie sport, problem pojawia sie jak mam siedziec, (a w pracy zazwyczaj siedze 8h). Przy chodzeniu, lezeniu, plywaniu nie ma problemu, za to jak mam usiasc to bol biodra jest nie do zniesienia
  • Odpowiedz
  • 3
@BrakWolnegoLoginu: jakbyś za dzieciaka się ruszał, to byś miał mięśnie grzbiety i szkieletowe tak wzmocnion, że siedzenie by cię nie zabijało. Miliony ludzi siedzi 8 h dziennie w pracy. Bądź ze sobą szczery, z------ś se zdrowie wcześniej. Teraz to tylko efekty.
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: może już genetycznie masz skłonność do takich zwyrodnień. wtedy faktycznie bez zmiany pracy, albo przynajmniej model zdalny/hybrydowy gdzie będziesz mógł więcej "spacerować" się nie obejdzie. mój brat odziedziczył problemy z biodrami po matce i w wieku 36 lat już biega po ortopedach bo też praca siedząca. p--------e
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: Masz ergonomiczne krzesło w biurze? siedzisz poprawnie? Jeśli faktycznie nie robisz w wała z tym że cwiczysz regularnie to sprawa jest nietypowa, lub po prostu masz złą postawe przy siedzeniu. Ja już byłem zakwalifikowany na endoproteze biodra, przez jałową martwice, na szcześci dzięku regularnym ćwiczeniom na basenie udało mi się tego uniknąć :P 35 lat na karku
  • Odpowiedz
wiesz, że gdzieś tam poza piwnicą jest świat i można w nim, no nie wiem, SPACEROWAĆ?

@BrakWolnegoLoginu: Niestety, jak wejdziesz na popularny tag i zadasz pytanie, to otrzymasz komentarze od jakiegoś brainleta, w stylu jak powyżej.
Ale nie denerwuj się tym. Po drugiej stronie siedzi jakiś przegryw, który ma zdanie na każdy temat i zero świadomości swoich ograniczeń intelektualnych.
Życzę Ci zdrowia.
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: polecę jak zwykle naświetlanie słońcem, krótko, często, bez kremu, zawczasu pijemy marchewki
dzisiaj w Poznaniu z 3 godzinki się obracałem na słońcu, część leżąc, cześć stojąc
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: nie wiem, ale ja miałem kilka lat temu takie bóle pleców że nie mogłem spać w żadnej pozycji tak mnie bolało, aż na żebra a promeniowało. Schudłem, ćwicze i jest o niebo lepiej.
  • Odpowiedz