Wpis z mikrobloga

@sameowoce: Gdyby babka miała wąsy to by była dziadkiem. Dziewczyny z abotak już ostatnio zrobiły tiktoka ile to prawaków o konserwatywnych poglądach dzwoni do nich po prośbie
  • Odpowiedz
@sameowoce: ale jeśli jest coś co nie zawsze się rozwinie, to nie możesz zakładać, że jest już czymś tym rozwiniętym

Jajko to nie kura, nawet jak ma zarodek w środku
  • Odpowiedz
@sameowoce: nie wiem czy wiesz, ale za smierc czlowieka uznaje sie smierc mozgu. Bo nawet jak serce przestanie bic to mozna czlowieka w nieskonczonosc sztucznie podtrzymywac przy zyciu aparatura. Ale jak umrze mozg to umiera czlowiek. Wiec jesli zarodek jeszcze nie wyksztalcil mozgu to nie ma czlowieka - jeszcze to cos nie zyje - to jest po prostu zlepek komorek spermy
  • Odpowiedz
@tulipana: zarodek to człowiek w drodze. Słyszałeś żeby ktoś zobaczył dwa paski na teście ciążowym i się cieszył że ma zarodek? Nie, każdy wie że będzie miał za 9 miesięcy dziecko, musi tylko się rozwinąć.
  • Odpowiedz
@sameowoce: no czyli sam sobie odpowiedziałes, że to jeszcze nie jest dziecko, bo musi się jeszcze przez te 9 miesiecy rozwinąć

A normalnie jak ja czy znane mi dziewczyny widziałysmy dwie kreski, to brałysmy na wstrzymanie, bo istnieje jeszcze ciąża biochemiczna, istnieją poronienia itd, nie zawsze dwie kreski = śliczny dzidziuś 8-9mcy później. A jak któraś się cieszy, to że BĘDZIE miała dziecko, a nie, że JUŻ JE MA xD
  • Odpowiedz
@tulipana: no teraz to insynuujesz, że nawet dopóki się nie urodzi nie jest jeszcze człowiekiem lolxd
Oszczędzę ci czasu: naukowe dywagacje w którym momencie zaistnieje ludzkie życie w tym zlepku komórek zostawmy uczonym bo to w końcu ich chleb powszedni i dla nich ma to jakieś znaczenie.
Prawdą jest, że człowiek nie jest tylko mięsem i zasługuje na ochronę od poczęcia aż do śmierci.
Jeśli pozwolimy by stało się inaczej
  • Odpowiedz
@sameowoce: to może z innej strony
jesli zarodek to człowiek, to jak wyjaśnić w takim razie bliźnięta jednojajowe jedno/dwu kosmówkowe, jedno/dwu owodniowe, czy syjamskie? xD Masz jeden zarodek => masz jednego człowieka => masz jedno dziecko, a tu parę dni mija i bam! masz dwójke dzieci. No magia chyba jakaś, że człowiek potrafi się rozmnażać przez podział, lol.
  • Odpowiedz