Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi coś się robi z takimi ludźmi - potrzebuję skrzynie, patrzę stoi jakas, na niej telefon i woda, pytam gościa czy używa bo potrzebuje a ten że do następnego ćwiczenia potrzebuje. Okej myślałem, że zaraz będzie używał. Przeszukałem siłownię i znalazłem coś innego. Skończyłem swoją serie z 15 min a ten kretyn nawet tego ruszył. Skąd się biorą tacy kretyni? Strasznie mnie takie coś w-----a, tak samo ludzie co zajmą 3 stanowiska i ganiają jak p------i i oczywiście zajęte. K---a zwyczajnie głupio by mi było takie coś robić

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 728
@pepepanpatryk: Razem ze stażem i widocznymi efektami ćwiczeń na ciele zrozumiesz, że podchodzisz do delikwenta i pytasz „robisz tu?” i masz dwa wyjścia

1. Jeśli powie „tak”- to odpowiadasz „to porobimy razem” i każdy ma swoją kolej
2. Jeśli powie „nie” to nic nie odpowiadasz tylko robisz swoje.

13 lat stażu na siłowni here ;)
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: niestety nic nie zrobisz, mnie też to wkurza. Niestety, robię krótkie serie i przechodzę płynnie z maszyny na maszynę. No, ale nie gapię się w telefon i nie scrolluję 15 minut siedząc na maszynie. Raz tylko miałam taką irytującą sytuację, że wchodzę na strefę a tam jeden gościu, coś sobie z boku ćwiczy. Ja sobie usiadłam, swoje robię i już prawie kończę a podchodzi do mnie ten gościu i
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: idziesz do obsługi, tłumaczysz, że sprzęt zastawiony komórką, obsługa wyjaśnia gościa

@Nadia_ też do obslugi, widzisz pusta maszyne ćwiczysz, jak gościu sobie obstawia 3 maszyny to niech posadzi 3 ręczniki, wtedy to będzie głupio wyglądało bo będzie widać z góry, że jest debilem.
  • Odpowiedz
@preseed42: staram się stosować uniwersalną zasadę ręcznika, co ciekawe ze stałymi bywalcami nie mam problemu. Z tym gościem zresztą też nie miałam, bo jak mu powiedziałam że zejdę jak skończę, to tylko powiedział coś: ok, ok. A to taki byk 2x2 m. No ale dobra, rozumiem, że pewnie brokuły to mu schodzą z oczu od razu. Przynajmniej teraz mówimy sobie zawsze cześć, więc wyszło na dobre. :) Do obsługi nie
  • Odpowiedz
Skąd się biorą tacy kretyni?

@pepepanpatryk: ale przecież on tylko na chwileczkę. Podobnie jak z rozjezdaniem trawników, poganianem innych na ulicach i wyrzucaniem śmieci pod siebie. To pewnie przez ich niską samoocenę i próbę dowartościowania się na każdym kroku kosztem innym. Ewentualnie po prostu głupota ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 13
@Nadia_: Tak po ręczniku przynajmniej widać, że ktoś tam "niby" ćwiczy... tylko kurde właśnie, takie "zajmowanie" to jest według część problemu - robię sobie dzisiaj serię i patrzę stoi ławeczka, zarzucony ręcznik, obok hantle. Nie potrzebowałem jej ale po prostu rzuciła się w oczy. Zrobiłem swoją serię 15 minut i dopiero pod koniec pojawił się gość który tam ćwiczył - myślę może był w kiblu albo coś? No nie, bo
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: Ja tam jak widzę jakieś telefony czy ręczniki a w pobliżu nie ma nikogo kto używa tego sprzętu to je w---------m na bok i robię swoje. Nie będę czekał 20 min aż zmaterializuje się jakiś brokuł
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: znaczy masz rację, bo dla mnie sprawa jest jasna mam jeden ręcznik i "zajmuję" to na czym aktualnie ćwiczę. Fakt czasem ludzie odchodzą od maszyn na której mają ręcznik, ale tak jak mówisz do wc albo coś innego porobić. Problem się zaczyna gdy ktoś sobie ręcznikiem coś "zajął" a dupą siedzi gdzie indziej. Ja nie wyobrażam sobie ćwiczyć bez ręcznika, więc podkładam go wszędzie. Do tego mam taką wielką
  • Odpowiedz
do wc albo coś innego porobić.

@Nadia_: imo wyjście do kibla do nie jest usprawiedliwinie. Bo jaki jest sens blokować stanowisko jak się jest w toalecie. Odlać czy wysrać się można pomiędzy ćwiczeniami a nie w trakcie
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: pełno małp na siłowni, mnie najbardziej irytują głąby co staną przed rackiem z hantlami i robią serie. Ja mam czekać aż ksieciunio skończy żeby odłożyć swoje hantle. Wystarczy stanąć metr dalej
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: dlatego z końcem marca kończę remont pomieszczenia, w którym będę miał swoją siłownię i nie będę musiał już patrzeć na te przebrzydłe mordy na komercyjnej siłowni
  • Odpowiedz
Co swoja mordownia w piwnicy to swoja. Wstawię tylko jeszcze bramę i coś do rozpiętek i elo. Ostatni raz na mordowni byłem 13lat temu a i tak chodziłem tylko dlatego, że kolega z techbazy chciał towarzystwo.
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: strasznie wkurzają mnie ci, co nie potrafią poczekać aż ktoś skończy swoje, i swoim oblanym dupskiem próbuje się ładować na moją maszynę, więc nie słuchaj @Zly_On.

Zasada jest taka: robisz na czymś, to należy do Ciebie na czas ćwiczeń.

Ostatnio dostałem pytanie czy możemy robić na zmianę tymi samymi hantlami. Może jeszcze ręczniczek po pryszniczkiem mam mu k pożyczyć?! Poczekać nie łaską, odłożyłem na ziemię między seriami.
  • Odpowiedz