Wpis z mikrobloga

Śląskie UFO na zagłębiowskich wodach czyli dawna pływająca kawiarnia "Arizona" z Parku Śląskiego (WPKIW) przy brzegu zbiornika Pogoria I w Dąbrowie Górniczej.

Ta pływająca kawiarnia urzędowała w stawie w Śląskim Wesołym Miasteczku. Zbudowana 1957 roku.

Tutaj można zobaczyć stare fotki https://fotopolska.eu/Chorzow/b96225,Kawiarnia_Arizona.html

#slask #zaglebie #chorzow #dabrowagornicza #parkslaski #ciekawostki
sylwke3100 - Śląskie UFO na zagłębiowskich wodach czyli dawna pływająca kawiarnia "Ar...

źródło: temp_file7395072446463979341

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sylwke3100: Często jak pływam łódką i widzę, że dużo ludzi pływa bez celu to myślę że fajnie by było zrobić taki mini bar na wodzie. Albo jako wyspa albo zakotwiczony. Normalnie podpływasz sobie łódką, płacisz nie wiem dyszke za cumowanie i zamawiasz w barze na środku. Fajny motyw, czasami bywa w serialach/filmach.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Często jak pływam łódką i widzę, że dużo ludzi pływa bez celu to myślę że fajnie by było zrobić taki mini bar na wodzie. Albo jako wyspa albo zakotwiczony. Normalnie podpływasz sobie łódką, płacisz nie wiem dyszke za cumowanie i zamawiasz w barze na środku. Fajny motyw, czasami bywa w serialach/filmach.

@BornToDie69: Żabke mogliby tam otworzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz