Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie - za 3 miesiące wchodzą plany ogólne. Znaczna część działek kończy z zakazem zabudowy.

Temat nie jest grzany, a powinien być. Ale będzie kwik.

Oczywiście pozostałe działki budowlane wzrosną jak klitki po BK2%.

Ale politycy mają dużo ziemi, także ten.

#nieruchomosci
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zeszyt-w-kratke: @Yuri_Yslin Już jest kwik w c--j bo nawet jak działka będzie planie ogólnym pod zabudowę mieszkalną to jeśli ona jest poza tzw. obszarem uzupełnienia zabudowy to nie dostaniesz tam wztki, wcześniej gmina będzie musiała uchwalić mpzp dla danego obszaru, równie dobrze może nigdy tego nie zrobić dla danego obszaru bo samorządowcy np. nie posiadają tam ziemi xD U mnie w okolicy jak tak patrze na te projektowane strefy
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: a ten znowu swoje....

to jest TYKO ustawa... dzis taka, jutro inna, jak sprawa zrobi sie glosna - to sie okaze jak zwykle, ze wiele musialao sie zmienic, zeby sie nic nie zmienilo....
  • Odpowiedz
  • 0
@MazurskiSmak: tak, te na których nie będzie możliwości zabudowy stracą 95% wartości ( ͡° ͜ʖ ͡°)

może wcale kwiku nie będzie bo plany ogólne wokół miast zapewniają sporą ilość ziemi do zabudowy.

@zeszyt-w-kratke: Będzie, będzie. W sumie na planach ogólnych poszkodowani będą wszyscy poza tymi, którzy kitrają ziemię w miejscach, gdzie
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: Tak, nawet składałem wnioski ,brałem udział w konsultacjach i kilka razy rozmawiałem z osobami pracującymi przy tworzeniu zmiany ustawy o PP w ministerstwie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Waradin: To z czym masz wątplkiwości?

Przykładem wycofania sie jest polski ład.

@del855: Ten sam, który wprowadził potworny chaos podatkowy i pogorszył rozwarstwienie społeczne? xD
czy masz na myśli tą korektę, którą wprowadzono z uwagi na protesty? coś z "ulgą dla klasy średniej" żeby ludzie masowo nie biednieli ?
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: tak, ten sam. I na skutek oburzenia zostal cofnięty, a ze przy okazji wyszlo ze w 1 roku mozna sie rozliczyć na 3 sposoby- no pokazuje ze władza jest oportunistyczna.

Koniec koncow niewiele sie zmieniło- bo władza sie przestraszyły krytyki. I Tobie i wielu do okol w kolko powtarzam: politycy tak bardzo boja sie krytyki za zmiany, ze nie robia w zasadzie nic. Bo tak jest najbezpieczniej.

Wiec jesli
  • Odpowiedz
  • 0
@del855: tylko że krytykowana jest masa nieudolnych praw i nic z tego nie wychodzi.

Podatek belki jest objeżdżany od lat i każdy to ma w dupie. Brak waloryzacji II progu? Mają to w dupie. itd. itp.

myslę, że tak samo będzie tutaj. Wprowadzą i tyle, ceny wzrosną, a że będzie kwik - no cóż.
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin:

Krytka a kwik to sa 2 rozne rzeczy - ludzie z natury krytykują wszystko, a jednak ktore niektóre tematy wywołują "kwik".

Podatek belki jak wy go nazywacie, czyli po prostu podatek do zysków kapitalowych - tak jak kataster - poza tym ze sa zwykłymi podatkami - to sa sluszne. Czego ty sie domagasz? Jego likwidacj? Obniżenia? 85% Polakow pracuje na etacie i dla nich to strzał w kolano. Kto krytykuje
  • Odpowiedz