Wpis z mikrobloga

Weźcie tam na tagu #nieruchomosci coś zróbcie, bo wam typ uciekł i teraz zajmuje się już każdym tematem, od gospodarki, startupów i przyszłością sektora tech, po demografię i nieruchomości XD

Swoją drogą, im dłużej pojawiają mi się jego wpisy, tym bardziej rozumiem, czemu nigdy nie dorobił się mieszkania. Niestety, ciężki przypadek tzw „głupiomądrego” typa, który zna się absolutnie na wszystkim, ale „dziwnym” trafem żadnej z tych rzeczy nie jest w stanie wcielić w życie celem jego poprawy. W takim przypadku zawsze winny jest system, no bo skoro taka „wybitna” jednostka jak on nie jest w stanie sięgnąć szczytu, to „zasady gry” są złe ;)

#programista15k
stanleymorison - Weźcie tam na tagu #nieruchomosci coś zróbcie, bo wam typ uciekł i t...

źródło: Zrzut ekranu 2026-03-2 o 13.40.31

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@acpiorundc: pisał kilka lat temu ze uzbierał ileś kasy i czeka na spadek.
Spadków sie nie doczekal a potem zaczął byc spoleczniakiem na rzecz spadków. Stal sie specjalista od analizy rynku nieruchomości i giełdy.
Na szczęście na giełdzie go szybko pogonili za jego wysrywy ale na tsgu nieruchomości miał duże pokrycie od ludzi co sie na tym nie znają.
  • Odpowiedz
„dziwnym” trafem żadnej z tych rzeczy nie jest w stanie wcielić w życie celem jego poprawy

@stanleymorison: może po prostu jest leniwy? Jeśli nie odziedziczysz kapitału startowego, to możesz sobie być megamózgiem, a i tak bez ciężkiej mozolnej pracy niczego nie osiągniesz
  • Odpowiedz
@stanleymorison: nie śmiej się z niego. W końcu uda mu się coś wykrakać. Jak od 15 lat przewidujesz krach czy korektę to w końcu ona nastąpi. Wtedy napisze wpis: haha, a nie mówiłem, że tak będzie! XD
  • Odpowiedz
@stanleymorison: to co opisujesz jest właśnie definicja przegrywu. i kiedyś przegrywa siedziały na #przegryw a potem ci z wyparciem ze wcale nie są prz3grywami stwierdzili ze to nie jest ich wina ze babie f1uta do g3by nie wsadzali tylko wina tego ze nie maja mieszkania.

gość który przepi3rdalal pieniądze na cfd w kompletnej manii gamblingowej twierdzi ze rozwiązał zagadkę nieruchomosci. a najgorsze w tym wszystkim jest to co
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: no na kogo jak kogo, ale na ciebie jesli idzie o opis mickpl to zawsze mozna liczyc ;)

Z jednej strony sam wielokrotnie wskazujesz, ze logika nie ma znaczenia bo "kazdy mlody naogalda sie tiktoka i chce życiem wielkiego miasta, rzeczywistość mu w tym nie przezkdza" ale jak w tym samym tobie dziala przegryw mickpl - czyli odwołuje sie do emocji a nie rozumu (bo tym jest naciągane motywowanie
  • Odpowiedz
@del855: co?

no dokładnie masz racje młodzi chcą być coolowi i mieszkać w mieście bo to jest spoko a nie dla jakiejś kariery czy innego g0wna to się zgadza.
no a to drugie to mickpl to spi3rdon nietrzymający i niemieszkający to tez się zgadza. przecież u niego nic nie działa i nie ma żadnych efektów, przej3bal jakieś pieniądze na cfd, jest starym singlem i mieszka z mama albo na wynajmie,
  • Odpowiedz
@del855: no zależy kiedy i do czego, nie wiem co ci się nie zgadza.

ja o łebkach tak samo uważam ze są d3bilami bo jak ktoś nie ma perspektyw spi3rdolenia z wynajmu i decyduje się na gorsza jakośc życia tylko po to żeby doświadczyć big city life to jest nieźle spi3rdolony.

ale tylko adresuje zjawisko - tak, ludzie tak robią, sabotują swoje życie i życia w iluzji i świecie fantazji
  • Odpowiedz
@stanleymorison: Ta wypowiedź jest tak głupia, że głowa boli.
W IT się pisze dokumentacje, jeżeli chodzi o pisanie w języku naturalnym, i sporo pisze z ludźmi. Często w obcym języku. Przeciętny programista bije na głowę zdolności językowe przeciętnego "humanisty".
A w szczególności, w programowaniu jest ważna precyzja, i taki "humanista" może nawet kwieciście napisać, ale wystarczająco dokładnie. Szkoda więcej pisać.
  • Odpowiedz
@Creamfields: czy ja wiem? Przeciez na tym polega progrmaowanie AI - dlatego glowni klepacze sa z polski, bo angielski jest za malo doslowny i za slabo opisuje to co trzeba wygenerować, wiec duza czesc tych komend tworzona jest po polsku.
  • Odpowiedz
@stanleymorison: on musiał odejść z wykopu bo jak ktoś od 2017 w kółko pisze że za dwa tygodnie spadki to już nawet najbardziej zatwardziałe jednostki zobaczyły że z jego gadania nic nie wynika
  • Odpowiedz
@stanleymorison: Z pewnością jego ogromnym sukcesem jest, że stał się poczytny i rozpoznawalny. Może tam gdzie się przeniósł jakoś zarabia na tym pieniądze, kto tam wie.

Coś ludzi musi przyciągać do takich jak on, ale niestety nie wiem co.
  • Odpowiedz