Wpis z mikrobloga

@NiezlyJestes: Ale ma rację. To kto ma pracować w ciężkich zawodach - starcy czy baby przed emeryturą? To chyba oczywiste, że młodzi powinni przejąć pałeczkę
  • Odpowiedz
@NiezlyJestes: no i wcale im się nie dziwię oferty pracy jako pomocnik 30zł brutto za godzinę zapiepszania czyli albo jesteś Ukraincem czyli a nie ponimaju i łazisz i masz wszystko w dupie a szef go nie w--------i albo jestes Polakiem i jak po trzech dniach nie z----------z jak stary Jurek co pracuje już w firmie 40 lat to po tygodniu cie wywala
  • Odpowiedz
@NiezlyJestes: Zderzyłem się z dwoma skrajnościami w kołchozach - z jednej strony ludzie starsi, co do pracy za minimalną idą nawet jak mają gorączkę, chwalą się, że oni to żadnego L4 nie brali od 10 lat. Z drugiej strony ludzie młodsi ode mnie, którzy co godzinę idą srać do kibla bo kto im zabroni, i tak siedzą w kiblu 15 minut. Z dwóch tych obozów, bardziej szanuję tych młodych. Ja
  • Odpowiedz
@NiezlyJestes: Znam takiego co od kilku lat odkłada operacje biodra bo by musiał chorobowe wziąć xD. C--j że ledwo wstaje z krzesla. "Jak się ruszam to nie boli" xD
  • Odpowiedz
  • 145
@NiezlyJestes: Ona chyba nie rozumie co ona gada. Zniszczyła sobie zdrowie zapier.dolem i już jej organizm nie wytrzymuje dalej żeby w takim tempie zapierniczać za psie pieniądze w warunkach urągających zdrowym normom i z dumą wspomina że było kilka osób w jej robocie co po chwili zrozumiały że tak pracować to się nie da ;)
  • Odpowiedz
@NiezlyJestes: Ale ma rację. To kto ma pracować w ciężkich zawodach - starcy czy baby przed emeryturą? To chyba oczywiste, że młodzi powinni przejąć pałeczkę

@Mathas: Otóż nie tym razem, inna młodzież i inne czasy
  • Odpowiedz
@NiezlyJestes: Tak w polsce są tacy ludzie właśnie głównie, że jak młody jesteś to masz się zajechać ciężką robotą, aby potem po 40-50 narzekać i chorować i psioczyć jak to młodzi nie chcą cieżko pracować i cykl się zamyka.
  • Odpowiedz