Aktywne Wpisy

CzosenWan +241
K---a, wrzucam na allegro spoko ofertę za coś, chłop wygrywa licytację, ja mówię że jak zapłaci sprawnie to do 18 wyślę. Dostałem kasę o 16:30, o 17 wysłałem, a o 18 on do mnie pisze "jak u pana wyglądają zwroty? Bo kurcze nie spodziewałem się, że wygram"
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.

smuteczek2000s +17
6kg w dół, trochę aż dziwnie, ale przynajmniej mini wróci do szafy na stałe na lato ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS. Smuteczek na tle worków na śmieci.
PS. Smuteczek na tle worków na śmieci.
źródło: 1000015797
Pobierz

Przed chwilą zwiesił mi się komputer i sprawdzając logi zauważyłem że zainstalowały się dwie usługi.
IOMap oraz cpuz159x64.sys
Kurde, ja w windowsie jakiś czasu temu wyłączałem jakieś zabezpieczenie żeby móc odpalić emulator xenia który był uporczywie blokowany przez kochaną jedenastkę. Jakiś czas temu bawiłem się też wsl i możliwe że też coś wtedy wyłączyłem. Tylko to miało miejsce tygodnie temu... dzisiaj aktualizowałem sterownik graficzny dla nowego residenta i chwilę przed zdarzeniem pobierałem sobie pliki .torrent które chciałem wysłać na serwer. Wiecie może co to za usługi? Mogłem instalować kiedyś cpu-z zaraz po złożeniu komputera ale nie jestem pewien czy na nowym systemie czy jeszcze na starym gdy sprawdzałem czy w ogóle wstanie stara instalacja na nowym sprzęcie. Słaby jestem w wyszukiwanie informacji i nie wiem co to są za usługi. Czy sam plik .torrent może być nośnikiem dla złośliwego kodu? Nie otwierałem tych plików bo tak jak napisałem miały lecieć na serwer :/
to są ścieżki tych usług
ServiceName cpuz159
ImagePath C:\WINDOWS\temp\cpuz159\cpuz159x64.sys
ServiceName IOMap
ImagePath C:\WINDOWS\system32\drivers\IOMap64.sys
Tak to widzę też błąd
"Updated Secure Boot certificates are available on this device but have not yet been applied to the firmware. Review the published guidance to complete the update and maintain full protection. This device signature information is included here.
DeviceAttributes: BaseBoardManufacturer:ASUSTeK COMPUTER INC.;FirmwareManufacturer:American Megatrends Inc.;FirmwareVersion:3602;OEMModelBaseBoard:ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI;OEMManufacturerName:ASUS;OSArchitecture:amd64;
BucketId: fa3fc535a9b21b601c8d46b20d37cad19907bf72b6e4720eb90205514cb2ac6b
BucketConfidenceLevel: Under Observation - More Data Needed"
oraz coś takiego
Podjęto próbę dodania adresu URL (http://*:5357/68d03ab4-1aa3-4a94-a3a0-966a00fdd78a/) do grupy adresów URL (0xFE00000220000001). Stan: 0x0. Identyfikator procesu 0x2D74 \Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe ścieżki pliku wykonywalnego, USŁUGA LOKALNA użytkownika
Pobieżnie sprawdziłem tylko ostatnie zdarzenia. Wiecie może czy powinienem się przejmować?
Z jakim procesorem masz ją sparowaną? Mam 7800x3d i wrażenie że nie idzie on na pełen gwizdek, mam zaniżone wyniki w cinebenchu, a pobór prądu cpu nie może dobić nawet do 90W. Włączyłem tylko pbo, expo, skróciłem trenowanie pamięci przy starcie i gpt polecił wyłączyć tweaki asusa automatyczne co też zrobiłem. Nie mam zainstalowanego tego całego armoury crate bo
pamiętasz może jakim jeszcze programem testowałeś procesor? w grach niby karta graficzna idzie na 100%, ale też moje wyniki nie pokrywają się z tym co widziałem w testach na youtube. ogółem to nie narzekam bo żaden ze mnie zapalony gracz,