Wpis z mikrobloga

Myślałem że serio są jakieś problemy z dostaniem się choćby z Rijadu do Kairu skąd już można dolecieć bez problemu do Polski. Ale się okazuje że ludzie albo mniej myślą, albo im się nie chce myśleć. Z Kataru do Rijadu jest 500 km, a z Rijadu do Kairu są dostępne bilety na KILKANAŚCIE lotów choćby dziś. No ale to by trzeba zapłacić ze swoich pieniędzy za bilety, jeszcze za przewóz samochodem do Rijadu, no chyba że pojechać autobusem te 500 km jak plebs. Nie no, pewnie że lepiej czekać aż Polski rząd im zorganizuje transport w godnych warunkach xd
#wojna #iran
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@obszarnik: chłopie, gdzie ci Grażynka która pojechała na zorganizowane wakacje i jedyne co robi to idzie za osobą z biura podróży albo tłumem z samolotu i nie zna innego języka niż polski ogarnie wizę i transport do innego kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@obszarnik: Uważam, że te kilkanaście lotów to mało biorąc pod uwagę, że Dubaj to ogromny hub przesiadkowy.

Nie mniej ludzie powinni brać odpowiedzialność za swoje decyzje. Z jakiej racji mamy się zrzucać na ich powrót?
  • Odpowiedz
  • 3
@Dlkvv: Ale dlaczego uważasz że kilkanaście lotów dziennie to mało, skoro to na te kilkanaście lotów NA DZISIAJ są dostępne bilety? Problem byłby wtedy gdyby wszystkie były wyprzedane, więc niezbyt rozumiem tok myślenia.

@SoniaGutGut: tacy ludzie oczywiście mają problem, ale Janusz z Grażyną to raczej niewielki procent tamtejszych turystów, głównie tam latają ludzie którzy mają na tyle dużo pieniędzy a zarazem na tyle mało pieniędzy że muszą się
  • Odpowiedz
@obszarnik: jestem jedną z osób uziemionych w Dubaju - nie chcieliśmy tu być. Kupowaliśmy wakacje we Wietnamie w lipcu 2025 - oferta brzmiała "bezpośrednie loty z i do Poznania". Kilka miesięcy później przyszła informacja, że w drodze powrotnej będzie postój techniczny na tankowanie i wymianę załogi w Dubaju. W Dubaju wylądowaliśmy kiedy to wszystko się zaczynało - tankowanie i wymiana załogi trwało mniej więcej godzinę, byliśmy gotowi do odlotu i
  • Odpowiedz
@obszarnik: Nasi rodacy są przyzwyczajeni, że jak oleją przewidywanie albo ogólnie myślenie to zawsze znajdzie się ktoś, kto uratuje ich z opresji, przykład chociażby kredytów frankowych. U nas się wychowuje ludzi do myślenia "jakoś to będzie" zamiast przewidywania konsekwencji i takie są tego efekty.
  • Odpowiedz
@Dominias: właśnie zaczął ale komunikat na stronie jest taki, że do jutra do 14 czasu UAE są wstrzymane wszystkie loty ale na flight radarze samoloty odlatują. Niestety mojego EY159 nie ma w ogóle w rozpisce na dzisiejszą noc ale rano o 7 mnie budzili żeby się pakować i już w busie na lotnisko siedzieliśmy ale potem nas cofnęli do hotelu XD
  • Odpowiedz
@Manhunt93: no rano znowu rakiety nad Dubajem nam zestrzeliwali więc dziwiłem się, że ktoś na naszej grupce pisał o tym, że ludzie już w busach siedzieli na lotniska.. a jak widać po Tobie to była prawda ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@DzekiTheDog: odleciał Londyn, Amsterdam, Paryż, teraz Moskwa się szykuje.

@Dominias tak było, potwierdzam - ale też było tak że Arab który to koordynował mówił że nie ma dzisiaj żadnych lotów Do Europy i na jego karteczce były tylko Moskwy, Karaczi, Islamabady i inne takie kierunki
  • Odpowiedz