Wpis z mikrobloga

• 425
@o__0: To tylko z zeszłego tygodnia. Dlatego unikam kontaktu z ludźmi, jak tylko się da.

Życie nauczyło mnie, że najczęstszą „nagrodą” za pomoc komuś są kolejne prośby. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@stefan-stuleja: Przez biuro pracuję już prawie dwa lata. Wciąż kaleczę angielski i nawet nie myślałem o zmianie. Mam elegancki pokój, mieszkanie z dużym salonem, a na czysto – po odjęciu pokoju – zostaje mi 2000–2300€.

W Niemczech na prywacie +- traciłem 1/3 wypłaty, a godzin robiłem dwa razy więcej.
  • Odpowiedz
@SaintWykopek: Pomóż raz potem będziesz miał roszczeniowego wrzoda na dupie, który będzie oburzony, że mu nie chcesz znowu pomóc. Ale z oddaniem kasy to się nie śpieszy bo przecież nie ma i odda jak będzie miał. Pożyć jeszcze stówę to ci odda po wypłacie z tym zaległym to będzie razem 200.
  • Odpowiedz
@adisoniusz: tacy ludzie są dla mnie zagadką, szwagier ma właśnie firmę budowlaną i musi dawać im kasę co tydzień bo inaczej by wydali wszystko 3 dnia po wypłacie i nie mieliby za co żyć. Niektórzy to nie przyjdą do pracy jak im nie załatwi pokoju i nie wykupi karnetu na jedzenie. Raz był taki gagatek, że się targował o rachunki, że szef ma mu płacić. Jak ci ludzie funkcjonują, i
  • Odpowiedz
@SaintWykopek: Paczka fajek w holandii nie kosztuje 11 eur? XD Czyli dorosły chłop ma w kieszeni 3 euraski i używa ich jako wkładu własnego w inwestycje, której 70% będzie pochodziło z zewnętrznego źródła finansowania, co pozwoli na osiągnięcie założonych celów biznesowych - szlug do kawy.

Ta Holandia to prawdziwe miejsce? XD
  • Odpowiedz
@SaintWykopek: Absolutny klasyk. Całe lata temu w UK na Polaków w dziurze w której mieszkałem, mówiło się „Friday night kings” bo w piątki odbierali wypłaty, szli na balety wywalając wszystko co zarobili, a od soboty biedowanie i pożyczanie kasy.
  • Odpowiedz
@SaintWykopek: taki serial mi się kojarzy pt. emigracja xd (na podstawie książki), polecam obejrzeć, przedstawia właśnie takich kombinatorów, recydywę co uciekła do londynu, farmazoniarzy co "lekką ręką 5k funtów wyciągają" XD pierwszy odcinek jest za darmo na youtube, polecam! a ty mordo trzymaj się tam, kup sobie jakąś konsolkę albo kindla, żeby się nie nudzić i żeby do alko nie ciągnęło :)
  • Odpowiedz