Wpis z mikrobloga

Zakupiłem komplet i muszę się na termin umówić na montaż. Ale czy to dobre opony?

@sebnysa: Generalnie to lepiej najpierw szukać testów i opinii, a później dokonywać zakupu...

Pierwszy raz widzę te opony, nie mam pojęcia, co to za model.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zielony34: Generalnie to właśnie tak robię, że szukam testów i opinii. Tym razem sprawy potoczyły się inaczej i kupiłem najpierw bo cena była w miarę dobra. Moje 2 lenie Dunlopy strasznie popękały i na rozpoczęcie sezonu trzeba było na szybko coś kupić. A jak już kupiłem, to pomyślałem, a na wykopie motomirki może coś powiedzą, stąd też najpierw zakup, a później zapytanie.
  • Odpowiedz
@motospamer: wszystko zalezy jaki masz motor. Do SV650 moim zdaniem bardziej pasuja Road 6 niz Pilot Road 4. Mialem PR4 i wymienilem na R6. Moim zdaniem jest lepiej, ale jakby nie bylo - PR to ciagle swietne opony. Jezdze spokojnie, zazwyczaj po miescie, a w trasie jak osiagne 90km/h to jest to swieto. Moze chodzi tez o specyfike mojej jazdy :)

Wiec lepiej na forach sprawdzac polecane opony dla danego
  • Odpowiedz
@brck89: Pilot Road używam od 2013 roku. Nie wiedziałem, że wprowadzając nowe generacje 3, 4, 5, 6 - produkowane są nadal starsze. Nawet tak mi mówiono kiedy kolejny raz chciałem kupić PR5 - "Proszę pana, nie ma - teraz są PR6".
  • Odpowiedz
A jak już kupiłem, to pomyślałem, a na wykopie motomirki może coś powiedzą, stąd też najpierw zakup, a później zapytanie.

@sebnysa: Załóż, jeździj i jak Ci nie spasuje coś w nich, to najwyżej kupisz drugi komplet a ten sprzedasz na OLX.

Pilot Road używam od 2013 roku.

@motospamer: Jak z ich ścieralnością? Też je rozważam na następny sezon.
  • Odpowiedz
@Zielony34: one mają miękką gumę po bokach o lepszej przyczepności i "mocniejszą" na środku i to faktycznie widać - zawsze po asfaltowych górach mam oponki utemperowane na szpiczasty ołówek. Przestałem zwracać uwagę na kilometry więc rzetelnie nie powiem ile wytrzymują, ale po prostu myślę tylko o nich. W inazumie dostałem prawie nówki Diablo Rosso II i zostały zjedzone jednymi alpami i trochę wkoło komina więc też tu zapnę PR. Wyglądają
  • Odpowiedz