Wpis z mikrobloga

#laptopy #laptop #komputery #hardware #informatyka

Mirasy, tata poszukuje laptopa do przeglądarnia internetu, excela, worda itd, raczej nic wymagającego. Budżet maksymalnie 3000zł. Znalazłem wstępnie coś takiego https://www.x-kom.pl/p/1454695-laptop-15-16-hp-15-ultra-7-155h-24gb-512.html, ale stwierdziłem, że zapytam jeszcze tutaj bo wy macie na pewno większą wiedze w tym temacie niż ja ( ͡° ͜ʖ ͡°). Z wymagań to fajnie jakby miał podświetlaną klawiature.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@klapektarasa macbook odpada, raz, że w tej cenie raczej tylko używany, a dwa to, że tato od zawsze używa windowsa i już jest w takim wieku, że nauka nowego systemu nie byłaby dla niego prosta ani przyjemna.
  • Odpowiedz
@nerfipro174: a co to za wiek? Moja Mama zmieniła system na macOS w wieku 76 lat i przesiadka trwała kilka chwil.

Poza tym nowe macbooki oparte o M2 chodzą w okolicach 3300 złotych. Konkurencja w tej cenie nie ma startu ani jeśli chodzi o materiały, ani ekran czy głośniki. Apple to inna liga.
  • Odpowiedz
  • 1
@klapektarasa może nie jest jakiś bardzo wiekowy bo jeszcze jest przed emeryturą, ale zwykła zmiana telefonu z Xiaomi na Samsung u niego to było co chwile dzwonienie do mnie jak coś zrobić bo on nie umie i się nie odnajduje. A to tylko zmiana nakładki wewnątrz tego samego systemu, więc nie wyobrażam sobie co by było gdyby miał zmienić system całkowicie, a ja też mieszkam w innej części Polski i możliwości
  • Odpowiedz