Wpis z mikrobloga

• 614
@Sztu3ka: bazy amerykańskie w Turkministanie, Tadżykistanie, Uzbekistanie i Kirgistanie?

No coś mi bzdurą śmierdzi ta mapa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sztu3ka: Az mi sie przypomniala stara mapka co czesto korwinowcy niegdys wrzucali gdzies w czasie zajecia krymu i wojny w donbasie, czyli 2014-15. Kiedy probowali bronic biednej milujacej pokoj rosji, otoczonej ze wszystkich stron przez krwiozercze bazy nato.
Oczywiscie jak to ruska propaganda zawsze jest troche prawdy, troche manipulacji i niedopowiedzen, oraz troche klamstw.
To w tamtym przypadku 1/3 kropek na mapie to byly faktycznie istniejace bazy.
1/3 bazy ktore
patykiem_pisane - @Sztu3ka: Az mi sie przypomniala stara mapka co czesto korwinowcy n...

źródło: 1000002858

Pobierz
  • Odpowiedz
@waro: Turkmenistan "stara się" być państwem neutralnym więc posiadanie amerykańskiej bazy na swoim terytorium by im nie pasowało do narracji. Oczywiście nie przeszkadza im obecność swojego prezydenta na paradzie z okazji Dnia Zwycięstwa w Moskwie ale cóż, taki jest Turkmenistan.
  • Odpowiedz
  • 9
@Sztu3ka:

to jakas stara mapka

Wg googla bazy w uzbekistanie, Turkmenistanie usa miało na potrzeby wojny w Afganistanie, a pod presją tych krajów zamknęli je do około 2005 roku, natomiast wycofanie z Afganistanu było chyba za poprzedniej kadencji Trumpa 2020, skończone już przez Bidena w 2021 roku w tym zdjęcie ostatniego żołnierza ewakuowanego z Afganistanu które obiegło świat
bn1776 - @Sztu3ka:
 to jakas stara mapka

Wg googla bazy w uzbekistanie, Turkmenistan...

źródło: images (1)

Pobierz
  • Odpowiedz