Wpis z mikrobloga

Takie wydarzenia pokazują upadek polskiej telewizji przez ostatnie 20 lat. Chyba żadna z dużych stacji nie ma korespondenta w Izraelu, nie mówiąc już o Iranie. Czy w ogóle w Polsce jest jakiś korespondent wojenny pokroju Milewicza?

Stacje nie mają w tych krajach nikogo, więc są odcięte od wiarygodnych informacji. Wypełniają czas antenowy bzdetami, wypytują jakichś turystów melepetów z Dubaju i influencerów, których konflikt wojenny, o którym trąbiono od tygodni, zastał z opuszczonymi portkami do kostek. Niech te stacje pokroju TVN, TVP, Polsatu po prostu giną.

#iran
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 731
@Markowowski: Telewizje informacyjne już dawno przestały być informacyjne, teraz to głównie partyjna publicystyka i raz na ruski rok jakieś informacje ze świata
  • Odpowiedz
Takie wydarzenia pokazują upadek polskiej telewizji przez ostatnie 20 lat. Chyba żadna z dużych stacji nie ma korespondenta w Izraelu, nie mówiąc już o Iranie

@Markowowski: A które miały w ciągu ostatnich 20 lat stałych korespondentów w Iranie i Izraelu? Bo mam wrażenie, że sobie coś wymyśliłeś. Podpowiem tylko, że Milewicz takim nie był. ;)
  • Odpowiedz
  • 19
A które miały w ciągu ostatnich 20 lat stałych korespondentów w Iranie i Izraelu? Bo mam wrażenie, że sobie coś wymyśliłeś. Podpowiem tylko, że Milewicz takim nie był. ;)

@krebul: Powinni byli kogoś tam wysłać w ostatnich tygodniach, konflikt nie wybuchł w ciągu godziny, przygotowania trwały tygodniami...
  • Odpowiedz
@Markowowski: takie czasy, że teraz zamiast wysyłać korespondenta tam, to się sądza paru ludzi co mają wyszukiwać filmy na facebooku, Instagramie i telegramie (to trzecie dla zaawansowanych).
Rzetelność dziennikarska objawia się tym że odfiltrowali ewidentne fejki wygenerowane AI.

To co się znajdzie puszcza się w kółko w tle, a relacja polega na tym że dziennialkarz kochający swój własny głos, czasami daje powiedzieć pół zdania jakiemuś ekspertowi od tego czy owego.
  • Odpowiedz
@Markowowski: Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, zmieniasz temat. Obecny konflikt między Izraelem a Iranem trwa od 1985 roku, to nie ma nic do rzeczy.

No więc - dlaczego według ciebie polska telewizja upadła i co się zmieniło w ciągu tych 20 lat, że akurat teraz a nie np. w 2003 albo w 1999 roku? ;)
  • Odpowiedz
  • 5
No więc - dlaczego według ciebie polska telewizja upadła i co się zmieniło w ciągu tych 20 lat, że akurat teraz a nie np. w 2003 albo w 1999 roku? ;)

@krebul: Ale gdzie ja wspominałem o STAŁYM korespondencie? To ty to wymyśliłeś. Napięcie narastało i powinni w tym czasie kogoś tam wysłać, czego konkretnie nie rozumiesz? W czasie inwazji na Irak byli tam polscy korespondenci. Od 25 lat zmieniło
  • Odpowiedz
@Markowowski: ale po co maja kogoś wysyłać, ryzykować życie? Mają dostęp do tysięcy materiałów z różnych źródeł a nikt nie doceni tego, że ktoś pojchał w środek wojny. Po co?
Chce, to pakuj się i jedź :)
  • Odpowiedz