Wpis z mikrobloga

Szukam laptopa do pracy. Często będzie służył do projektowania CAD Solidworks/Inventor (niewielkie złożenia) oraz czasami do skanowania 3D. Budżet niestety max 4500/5000 zł. Zależy mi aby miał klawiaturę numeryczną, przekątna ekranu minimum 16”, dobry procesor i kartę graficzną. Czy możecie coś polecić w takim budżecie? Wiem, że trochę za mało na coś bardzo dobrego, ale może coś się znajdzie wyważonego patrząc na cena/jakość. #laptopy #komputery #cad #inzynieria #pepper
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@majk3l: dzięki, a czy coś się znajdzie z większą matrycą? Myślałem nad legion 5 pro, Loq 17 lub Omen 17, nie wiem jaki Procek będzie najlepszy. Boję się trochę projektowania na 15”.
  • Odpowiedz
  • 0
@JonWelder: o takiej specyfikacji to wątpię. Ale popatrzę.

Przy czym 15,6" są już mimo wszystko duże. Ja tam nie widzę wielkich różnic co do 17", 18 są w ogóle rzadsze (no i te wielkości już ciężkie i nie poręczne) ale do pracy tak czy siak lepiej podłączyć do zewnętrznego monitora, klawy, myszy :-)
  • Odpowiedz
e procesory polecasz np w Legion Pro

@JonWelder: wyższe Ryzeny to w ciemno (obecnie to najlepiej 8000 i powyżej czyli 200,300,400, np. tak po taniości w rozmiarze:
Gigabyte A18 byłby w tej cenie

Intel jest generalni gorący (do serii Core 14), a od serii Ultra już lepiej, choć niekoniecznie wydajniej :-)
Ale w kulturze to dużo też zależy od jakości wykonania i gabarytów właśnie, czasem też od sztuki.
  • Odpowiedz