Wpis z mikrobloga

• 0
@Major303: Aktualizacja - wpadł mi w oko 70mai A510 Dual Set. Ale nie mam dowodów, czy działa bez smartfona. Istnienie aplikacji mi nie przeszkadza, ale jestem staromodny (i inne osoby w domu które też mogą korzystać z samochodu też są staromodne), wolę obsługiwać urządzenie bezpośrednio niż wyciągać 6.5 calowy talerz z kieszeni.
  • Odpowiedz
@Major303: weź pod uwagę jedna rzecz: kamera w aucie to rzecz bezobsługowa. Wsiadasz do auta, jedziesz, wysiadasz, a kamera robi swoje. Duża karta pamięci i nie musisz pamiętać o tym, że masz wideorejestrator (dlatego tak bardzo bawi mnie to słynne już "rikord widjo" - po co? przecież i tak się nagrało). W razie potrzeby wyciągniesz kartę pamięci i skorzystasz z komputera.

Natomiast wiele kamer wymaga aplikacji do wstępnej konfiguracji.
  • Odpowiedz
  • 0
@Major303: Aktualizacja 2 - chyba się zdecyduję na Viofo A229 Plus. Nie jest najtańsza (900 zł za model z 2 kamerami), ale podobno można ją używać w 100% bez smartfona, więc myślę, że warto dopłacić.
  • Odpowiedz
@Major303: jedyny problem jaki mam z moją Viofo jest taki, że nie łapie "fixa" z GPS. Udało mi się to tylko jeden jedyny raz, ale przez resztę czasu kamera nie jest w stanie połączyć się z satelitami. Być może problemem jest podgrzewana szyba w moim aucie, przez co druciki zatopione w szybie skutecznie utrudniają komunikację.
  • Odpowiedz
@ministertornister: no tak modem 600zl ale chmura free, u innych modem 300 a chmura platna 50-100pln / msc czyli kiedy drogi modem jest tani? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jak modem to trzeba zawsze powerbank np. cellink i wówczas jezdzisz 55min gasisz auto i kamera nagrywa 20h
  • Odpowiedz