Wpis z mikrobloga

@Vadzior: W-------ą mnie już tacy piwosze-neofici, co to k---a całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.
Pół biedy, jak ustawiasz się na p--o w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje d--y. Ale nie daj boże kup sobie p--o jakiegoś większego browaru.
  • Odpowiedz
@Vadzior: P------o ich z cenami, p--o to napój dla nizin społecznych, komu oni chcą sprzedawać p--o po 10zł za butelkę w dyskoncie gdzie tylko biedota robi zakupy? Nic dziwnego że spożycie piwa jest najniższe od 20 lat.
  • Odpowiedz
  • 13
@Warszawrski_przegryw_ok_oski: xD
przecież te piwa w lidlu schodzą jak cieple bułeczki, szczególnie w dużych miastach
a ceny atrakcyjne, w sklepie specjalistycznym te same piwa są po 15 xd
spożycie piwa spada ogólne, i pewnie nie tylko piwa ale i ogólnie alkoholu, ale myślę, że krafty mają coraz większy udział sprzedaży w tej ogólnej liczbie, oczywiście to tylko moje odczucia ale wnioskuje to na ilości nowości piwnych, nowych browarach, dostępności w
  • Odpowiedz
  • 5
@Warszawrski_przegryw_ok_oski: co to są normalne sklepy? serio pytam, ja znam tylko markety typu lidl, auchan, kaufm, biedra, no i żabka którą mam pod nosem
żadnego innego sklepu który ma większy wybór niż jakiś monopolowy czy żaba to nie znam nawet xd
  • Odpowiedz
  • 2
@Warszawrski_przegryw_ok_oski: to nie wiem czy takie sklepy istnieją jeszcze, szczególnie w dużych miastach
a z drugiej strony jak pamiętam z dawnych lat takie sklepiki osiedlowe które zostały wyparte przez żabki to tam zawsze tak było drogi, i tak samo wszyscy narzekali żeby nie kupować u cwaniaków, podobnie jak teraz na żabki

zarabiam to wydaje, 300zł na piwka z lidla które starczą mi na cały miesiąc to nie jest żaden wydatek,
  • Odpowiedz
@Vadzior: I tak trzeba żyć. Ja wczoraj 8 piwek z tej ulotki wypiłem, jakoś od 14 do północy bo sobie porządki wiosenne robiłem i popijałem. Każde zupełnie inne w smaku. Jakbym miał ośmiopak koncerniaka to pewnie po dwóch by mi się już nie chciało pić więcej. Ale jak ktoś nie lubi piwa albo pije tylko dla efektu to nie zrozumie.
  • Odpowiedz
@Vadzior: Same hipsterskie szczyny xD

Ktoś chyba nie zauwazyl że moda na hipsterskie pstre kolory skonczyla się koło 2019r.

Przez taka głupotę upadła rewolucja piwba w Polsce... A tak jej kibicowałem, trudno ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Vadzior: nie widzę żadnego piwa na zdjęciu tylko jakieś wynalazki.

Ja pije tak mało że jak jest gorąco, to sobie kupuje na stacji, zimne bez kolejki w minutę, zamiast płacić tyle samo za ciepłe i stać godzinę w kolejce w markecie. Kiedyś jeszcze stacje miały drożej i różnica była taka, że na stacji miałeś 100% droższe, typu 4zł zamiast 2zł. teraz już nie ma tej różnicy, p--o na stacji dalej
  • Odpowiedz
@IlikeTrains: A co to za popłuczyny?

Niech zgadne: mocny cytrusowy smak dzięki chmielom typu citra, Sybilla z nutka guacamole stworzone przez 3 szalonych kumpli którzy rzucili wszystko, zapuścili włosy w stylu worek na śmieci?

A wedle hipsterkiej mody mają na naklejce mopsa w w czapce na deskorolce lub krzykliwą, kolorową papugę? ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: Cytrusowy smak będziesz miał w większości IPA. Ale masz na grafice Best Bitter, Niemiecki Pils, Desitka, Helles, Stout. Tam też wyczuwasz cytrusy?
Fryzura piwowara mnie naprawdę nie obchodzi. Ładna etykieta przyciąga wzrok, ale ja patrzę na styl, browar i cenę.
  • Odpowiedz