Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 32
To powiedz Niemcom żeby zaczęli szanować innych i przestali uważać się za nadludzi.

@ForestDruid: to napiszę przewrotnie, i mówię Tobie: zacznij szanować Niemców i przestań myśleć, że uważają się za nadludzi (pssst, bo tak nie jest)
  • Odpowiedz
@ForestDruid: Ci sami Niemcy którzy od 20 lat ciągną Polaków za rękę w stronę dobrobytu? Nie wiem czy znasz historię wejścia Polski do UE (wątpliwe, polskojęzyczni Rosjanie mogą tego nie wiedzieć) ale gdyby nie Merkel to Polska w UE NIGDY by się nie znalazła. Podobnie jak inne kraje bloku wschodniego.
  • Odpowiedz
@ForestDruid: współpracuje/łem z wieloma Niemcami. Mam inne odczucia. Ale może ja znam normalnych niemcow. Skoro u nas istnieją mariusze z magazynów czy wsi, którzy hołdują Putinowi , to nie dziwne że są jakieś helmuty co podobne brednie AfD łykają
  • Odpowiedz
@mirkobiniu: Dokładnie, Niemcy nigdy nie przeprowadzali eksterminacji na tle rasowym, a takich Polaków nigdy nie uważali za rasę gorszą od siebie, którą trzeba wytępić.

Nie ma żadnych podstaw żeby twierdzić że Niemcy nie szanują innych od siebie.
  • Odpowiedz
To powiedz Niemcom żeby zaczęli szanować innych i przestali uważać się za nadludzi.

@ForestDruid: Ciebie nie szanują nie dlatego że jesteś Polakiem tylko dlatego że jesteś debilem.
  • Odpowiedz
@Grzesiok: Byłem w 40 krajach, ale podlaskie lepsze niż PGR pod Słupskiem. Juz ci kiedyś pisałem że stamtąd blisko do krajów bałtyckich które według ONZ są Europą północną (Polska to nadal Europa wschodnia w tej klasyfikacji) i generalnie cywilizacyjnie stoją wyżej. Pojedź do Wilna i powiedz że Polska jest bogata to cię wyśmieją.
  • Odpowiedz