#rower Kupiłem sobie rower i chciał bym zamontować sobie nóżkę/ stopkę w dedykowane otwory w ramie tylko że jest problem bo nie mogę takiej stopki znaleźć. Chodzi o to że otwory gwintowane idą pionowo w dół a większość nóżek co przeglądam ma otwory montażowe poziomo albo te nóżki montowane na jedną śrubę centralnie koło suportu. Jakieś pomysły? Nie chcem przykręcać tych z obejmą. #rowery #nozka #stopki
@d601: podjedź do jakiegoś salonu/serwisu gdzie moga miec różne stopki, spróbujcie cos przypasować, na ten rozstaw śrub pewnie nic nie będzie ale jak sa odważni a ty masz pieniądze heh, to wszystko da się rozwiercić i dać podkładkę ¯\(ツ)/¯
@d601: jeśli już rozważałeś nie-manie nóżki, ustaliłeś, że jednak potrzebujesz, to serio rozważ montowaną centralnie. Miałem różne i te na środku sprawdzały się najlepiej. Jak planujesz wycieczki, to centralna (taka, gdzie rower stoi pionowo) jest super wygodna przy naprawach w drodze. Na tym montażu ze zdjęcia zastanowiłbym się, czy nie wymyślić czegoś innego.
@d601: oesu, to wygląda bardziej na drenaż do wprowadzania błotnistej wody do suportu, może to jest taki subtelny sygnał żeby nie montować nóżki wcale… A kiedyś myślałem nad marinem, bo taki fajnie zaprojektowany miał być.
@d601: to jest na nóżkę, marin tak robi, moja rada wydaje się głupia ale jest jedynym rozwiązaniem (chyba ze marin ci wysle heh), musisz dobrac nóżkę tak montowaną i w niej wykonać swoje otwory albo zrobić tzw. fasolki, oczywiście nie w ramie.
Czy wiecie że kupując kosiarkę nie macie władzy nad czasem w którym kosi, a producent sprzedaje wam urządzenie którego prace sam kontroluje i wyznacza wam limit dzienny :D #kosiarki #ogrod
Kupiłem sobie rower i chciał bym zamontować sobie nóżkę/ stopkę w dedykowane otwory w ramie tylko że jest problem bo nie mogę takiej stopki znaleźć. Chodzi o to że otwory gwintowane idą pionowo w dół a większość nóżek co przeglądam ma otwory montażowe poziomo albo te nóżki montowane na jedną śrubę centralnie koło suportu. Jakieś pomysły? Nie chcem przykręcać tych z obejmą.
#rowery #nozka #stopki
źródło: 1000099065
PobierzMiałem różne i te na środku sprawdzały się najlepiej.
Jak planujesz wycieczki, to centralna (taka, gdzie rower stoi pionowo) jest super wygodna przy naprawach w drodze.
Na tym montażu ze zdjęcia zastanowiłbym się, czy nie wymyślić czegoś innego.
źródło: 1000099064
PobierzA kiedyś myślałem nad marinem, bo taki fajnie zaprojektowany miał być.
Może ta?