Aktywne Wpisy
Pora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz
mocarnyknur +153
źródło: 1000043665
Pobierz

Cieszę się, że kupiłem zamiast elektrycznej ostrzałki. Najtrudniejsze jest znalezienie czegoś, czym się da zaznaczyć ogniwo od którego się zaczyna.
Zwróci się (u mnie) po 5 ostrzeniach.
#majsterkowanie #stihl #narzedzia
@JestemKaspi Nie no, ja rozumiem, bo niektórzy po prostu wolą w ten sposób. Ale ja do lasu raczej elektrycznej nie wezmę, a na ideale @hqvkamil mi nie zależy. Już nie.
@teh_m: Stihl nie dodaje tego do sprzętu? No popatrz, u Makity masz w standardzie coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=TqRh-ZOQ8uw
@teh_m: raczej nie powinno Cię to dziwić bo Makita pilarki ma i miała bardzo wysokiej jakości bez problemu mogą stać na półce obok Stihla czy Husqvarny. Wystarczy spojrzeć kogo kupili by je produkować i wszystko będzie jasne tylko rzesza ludzi tworzących propagandę skrupulatnie próbuje to zdyskredytować.