Aktywne Wpisy

Jak bardzo trzeba mieć pusty łeb żeby w obecnych czasach zrobić dziecko gdzie nawet ciężko zmienić pracę jako specjalista z 10 letnim doświadczeniem, gdzie zaraz będzie ogromny kryzys gospodarczy, gdzie jest cały czas widmo wojny. Nie wyobrażam sobie tego, druga sprawa, że dziecko gdy pracujesz 8-16 to momentalne stracenie życia którego i tak już praktycznie masz przez pracę i te godziny śmieszne, baby namawiają na dzieciaka a same mieszkają jeszcze ze starymi

JWRJWR +1232
Amerykanie właśnie nas wyruchali, jak ruchają ostatnio wszystkich sojuszników. Znoszą pomału sankcje na ruską ropę. Ukraina została sprzedana i nasze interesy zostały zdradzone.

Wy mylicie usprawiedliwienie z wyjaśnieniem zjawiska. Nie zapraszam do dyskusji osób, które nie odróżniają jednego od drugiego.
#kadlub
mam znajomych z wiosek, którzy od 11/12 (!!!) roku życia byli zmuszani przez rodzinę do pracy u bambra, albo w lesie przy drzewie, a zarobione pieniądze im zabierali i przepijali
@MachiavelliTan: praca w wieku 17 lat to nic niezwykłego. Ludzie chodzący do zawodówki regularnie chodzą na praktyki w tym wieku. Ty nie pomagałes w domu jak byłeś dzieckiem? Nie róbmy afery z normalnego zachowania.
@nutsheell: Nikt normalny nie nigdy nie powie, że "szkoła go do czegoś zmusza". Do samego chodzenia do szkoły to "starzy zmuszają" bo to oni wykopują cię z domu zamiast wystawiać zwolnienia. Do nauki również "starzy zmuszają". Do odbywania praktyk, a nawet do chodzenia do pracy już w pełnoletniości często tak samo.
Typek w szkole i
@Zarrakash: Żaden psycholog czy psychiatra, na taką patolę działa tylko skórzany pasek. Trzeba bić i wymagać posłuszeństwa.
ogólnie polecam, fajne opracowanie, bardzo dużo nowych rzeczy się dowiedziałam, ale jednocześnie tytuł ten odczarował mi zupełnie jego postać
teraz już nic do niego nie mam, nawet szacunku xd
wielkie rozczarowanie
A wyjaśnisz różnicę? Bo nie chce Cię martwić, ale przyjmując determinizm, to