Aktywne Wpisy

cheture +17
jakie macie plany na piątek wieczur
lyncz +112
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

Jednak są też dobre informacje. Pracownicy mogą dostać parę złotych więcej za wyszkolenie swojego hinduskiego następcy 😂
źródło: HCJHWblWkAAACCj
Pobierzźródło: image
Pobierzźródło: braun zolwik
PobierzOtwórz Wiersz polecenia (CMD) jako administrator, wpisz diskpart, a następnie użyj komend: list disk, select disk [numer], clean, create partition primary oraz format fs=ntfs quick.
@wscieklykabanos: Ale to lewaki nam wciskają imigrantów, no co Ty tu opowiadasz? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@KOLEGAMAMY: zazwyczaj KT to sa wakajki, nowy ma stary pracownik ma wywalone, nowy tez - nikt tego nie sprawdza. Kupa pojawia sie jak stary pracownik juz odszedl, a tu nagle problemy :D
Ogólnie wpisuje się to w wieloletni trend "marszu na Wschód", bo korpojanuszerka od dawna wolała przesuwać działy "umysłowe" do tańszych krajów. Swego czasu był exodus z Francji i Belgii do Maroko i Tunezji, dla innych do Polski, Czech, Węgier. Gdyby Ukraina i Białoruś były stabilnymi krajami to i tam by przenoszono niektóre działy. A
@wscieklykabanos:
Ale wyszkolenie w czym?
Bo chyba w korzystaniu z kibla.
@wscieklykabanos: To nie jest porada inwestycyjna, ale jak wiadomo że firma wymienia kadry na niekompetentne, to można na tym łatwo zarobić :)
Ale takie sytuacje miały miejsce też wcześniej - Jak pracowałem w jednej z fabryk w centralnej Polsce, to była redukcja etatów ze względu na zmniejszoną produkcję, a że mieliśmy związki zawodowe, to zaczęły się negocjacje. No i wynegocjowali, że pracowników którzy byli do zwolnienia przeniosą do fabryki oddalonej o 100km
@KOLEGAMAMY: A po co? Po co przekazywać złą wiedzę? Nigdy chyba nie pracowałeś z pajeeetem.