Wpis z mikrobloga

@kastrator2: Artyści - AI nie wymyśla nic nowego, składa to co jest, prawnicy xDDDDDD może jak chcesz umowę na kupno samochodu. Prawo to nie wszystko, ważniejszy jest kontekst biznesowy, wzajemne powiązania i tradycja (serio). :P
  • Odpowiedz
@CultedelaRaison: No tak, co w tym co napisałem to nieprawda? AI nie wymyśla sztuki od zera, skleja to czym zostało zasilone. Co do prawa to spoko, pomaga w researchu, ale skomplikowanych sprawach to nie napiszę Tobie pisma od początku do końca, bo np. nie wie jakie stosunki panują w danej branży, np. w energetyce czy transporcie i nie zawrze Ci niektórych zapisów.
  • Odpowiedz
@kastrator2: mi to się wydaje, że mamy 2026 rok a w Europie dalej nie ma nigdzie autonomicznych pojazdów poza pojedynczymi testami.
To jest raczej SF a nie jakaś sensowna analiza
  • Odpowiedz
@tonawegla: to, ze w Bangladeszu nic nie ma to nie znaczy, ze światowa produkcja sie na to nie przestawi. Europa to zaścianek technologiczny. Skupiona jest na socjalu, ratowaniu planety i wymyślaniu nowych regulacji
  • Odpowiedz
@CultedelaRaison: Trzebaby było spisać wszystkie przyjęte zasady to wtedy spoko. Dużo czynnika ludzkiego, w stylu, umowę trzeba robić tak i tak, bo "Imię obecnego szefa regulatora" tak lubi. Do tego prawo to nie jest matematyka, jest bardzo dużo pola do interpretacji. To jest właśnie trudne do zrozumienia, widać to na wykopie chociażby i ja też kiedyś tak myślałem. Dużo zależy od stanu faktycznego, okliczności, inaczej masz b2b czy b2c etc.
  • Odpowiedz
@dgdfgfdgfgfdg: Tabela jest podpisana jako techniczna możliwość. Polska też robi sobie jakieś plany na 2050 a zupełnie nie bierze pod uwagę np. rozwiązania UBI który już w 2035-2040 będzie musiał utrzymywać jakoś połowę obywateli aby nie umarli z głodu
  • Odpowiedz
Prawo to nie wszystko, ważniejszy jest kontekst biznesowy, wzajemne powiązania i tradycja (serio). :P

@BreathDeath: to piszesz o tej topce, tak jak w każdym zawodznie. Zostanie pewnie z 20% którzy robią coś ekstra, a reszta przeciętniaków z każdego zawodu do wywalenia. Kierowcy to chyba tylko w f1 czy jakiś rajdach zostaną.
  • Odpowiedz