Wpis z mikrobloga

Deweloperuch trochę złe ceny pokazuje. Tutaj było 7800 zł za m2. Po prostu były 3 miejsca postojowego i 3 komórki lokatorskie i 2 boksy rowerowe dokupione do tego. Ale to nie powinno być wliczone do ceny za m2 mieszkania. Fakt, że oni doliczają komórki lokatorskie czy miejsca postojowe do ceny za m2 robi te wyliczenia niedokładne. Jeden ma jedno miejsce postojowe, inny trzy, a jeszcze inny nie ma ani jednego. Powinni o tym pisać od razu.
#nieruchomosci
bboymc - Deweloperuch trochę złe ceny pokazuje. Tutaj było 7800 zł za m2. Po prostu b...

źródło: IMG_6295

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bboymc: oni przedstawiają dane takie jakie dostają z urzędu. ja dostałem kiedyś dane z rcn w formacie pdf o jeden wielki syf dziwię się i tak że w ogóle są w stanie to tak ładnie przedstawić, nie wiem może ja debil i nie umiałem tych danych czytać czy coś.
  • Odpowiedz
@bboymc: według mnie powinno być wliczone do ceny.
Pokazałeś skrajny przypadek wielkiego mieszkania ale na małych mieszkaniach tak jest ukrywana prawdziwa cena za metr. Już tłumaczę:
Mieszkanie 40 metrów oferują za np 650 tysięcy i do tego obligatoryjny zakup miejsca postojowego np we wro za 65-100 000zł. I wtedy cena za metr jest totalnie większa. Bardzo dobrze, że wliczają to. We Wroclawiu w większosci inwestycji wymuszone jest dokupienie minimum jednego
  • Odpowiedz
  • 0
@Beszczebelny: Ale w takim razie ceny na deweloperuchu są nieco zawyżone. Bo przyjęło się na rynku, że podaje się cenę mieszkania bez miejsca postojowego czy komórek lokatorskich.
  • Odpowiedz
@bboymc: ale no to przyjęło się błędnie patrząc na realia sprzedaży mieszkań, gdzie wymuszone jest kupno miejsca parkingowego.
To jest po prostu nowy sposób deweloperów na ukrycie faktycznej ceny mieszkania
  • Odpowiedz
  • 0
@Beszczebelny: Tylko to chyba zależy od miasta. W Krakowie jest odwrotnie. Brakuje miejsc postojowych na osiedlach. Jak chcesz mieć więcej niż jedno to musisz mieć duże mieszkanie. Kawalerki nie mają kompletnie możliwości kupienia miejsca. W takim razie te ceny są nieporównywalne.
  • Odpowiedz