Wpis z mikrobloga

Mirasy, po 66 dniach odebrałem rower z serwisu. Była to naprawa gwarancyjna. Czy powinni mi wydluzyć gwarancje na rower o ten czas?
#rower #mtb
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kaniowy666: Tak. W zeszłym roku Kross trzymał mojego Eskera 7.0 ponad 5 miesięcy w serwisie. Sami w serwisie zniszczyli karbonową ramę i musieli wymieniać na nową. Oprócz tego była kaseta do wymiany, Shimano Polska też się nie popisało. Cały sezon do kosza. Jeśli się ktoś zastanawia nad zakupem roweru tej firmy to niech się zastanowi dwa razy. A Shimano to tylko kołowrotki.
  • Odpowiedz
zobacz co masz w regulaminie (tzn w ciagu ilu dni powinni naprawić)

@weakar: nie ma czegoś takiego jak 'regulamin gwaranta'. Czas naprawy regulują przepisy UE. I uwaga- nie ma czegoś takiego jak maksymalny czas naprawy.

nie strasz, dzisiaj zawiozlem nowy (nie jezdzony) rower na gwarancje, ciekawe ile to potrwa
@Sterling_Archer: dwa tygodnie ma gwarant na podjęcie decyzji czy uwzględnia gwarę, jeżeli tak to oni wskażą sposób załatwienia sprawy
  • Odpowiedz
@GrubyKociol: reklamuje niezgodnosc towaru z umowa - kupilem dwa rowery tego samego producenta i ten sam model, niestety dopiero jak sie im blizej na zywo przyjrzalem to sie okazalo ze sie rozjezdza specyfikacja, a do tego jeden z nich ma dojechane od nowosci lewe lozysko supportu (!). Z info ktore uzyskalem podczas oddawania roweru wynika, ze to powinna byc dosc prosta sprawa, bo sklep posiada ten konkretny rower w wiekszej
  • Odpowiedz