Wpis z mikrobloga

✨️ Kupno MacBooka Air w Japonii – poradnik
Cześć. Niedługo wyjeżdżam do Japonii i chciałbym skorzystać z okazji żeby kupić na miejscu MacBooka Air. Czytałem że dwa sklepy oferują zakup ze zwolnieniem z podatku przy okazaniu paszportu, ale też żeby zwrócić uwagę na układ klawiatury (US). Czy wiecie może jak wygląda z dostępnością maków z klawiaturą US na miejscu? Czy ilość jest jakoś drastycznie ograniczona i trzeba je specjalnie zamawiać? Proszę o podpowiedź bo nie wiem czy czekać czy kupować od razu w PL. #pytanie #kiciochpyta #macbook #apple #japonia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

Co robić?

• Poczekać i kupić w Japonii 33.3% (9)
  • Kupić od razu w Polsce 66.7% (18)

Oddanych głosów: 27

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ja tak kupowałem iPhone w tajlandii to mnie tajowie o-----i na zwrot podatku, który zrobili w tajskich batach na lotnisku i to w gotówce (miało być na konto), za którą kupiłem c-----e tajskie przysmaki (przysmaki ogólnie są okej, ale te z lotniska były 3 klasy niżej) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W Japonii dostajesz chyba od razu niższą cenę o podatek już przy kasie i nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W Japonii VAT to 10%, zwrot dostaniesz albo bezpośrednio w sklepie, albo w biurze w jego okolicy (w galeriach handlowych czasem jest np. jeden punkt odpowiedzialny za tax free).
  • Odpowiedz