Wpis z mikrobloga

Serwus ( ͡° ͜ʖ ͡° )
Mirki, mam ochotę pograć w jakiś survival multiplayer i wpadły mi w oko dwie propozycje: #rust oraz #dayz Która z tych gier będzie lepszym wyborem? Od razu zaznaczam, że zależy mi na tym, żeby gra nie wymagała siedzenia kilkunastu godzin dziennie przed komputerem XD
#gry #pcmasterrace #steam #survival
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChrzanEkstra:
"Jeśli grasz po 12h dziennie, nie masz pracy, jesteś toksycznym człowiekiem i chcesz wstawać o trzeciej w nocy bo dostałeś powiadomienie, że Ci turcy raidują baze to Rust jest idealną grą dla Ciebie"
  • Odpowiedz
@ChrzanEkstra: dayz przynajmniej na oficjalnych serwerach to jest totalna rzeźnia surwiwalowa. Jak chcesz dostać ptsd to polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chociaż ja gram tylko na oficjalnych bo mi akurat pasuje, że jest ciężko.

Najlepiej znajdź sobie przynajmniej jednego ziomka bo łatwiej przetrwać
  • Odpowiedz
@ChrzanEkstra: Kurrr jak ja d------y wpis niżej jebłem to gdyby nie tag kononowicz miałbym tylko jednego odpowiadającego, a pod twoim sie zleciało pół wykopu
( ͠° °)(bo jak wiadomo wykop po aferze #wykopgate20 wykrwawia sie coraz mocniej...

Ale do rzeczy, wybór jest prosty, DayZ, ja przedwczoraj kupiłem stąd link do starej stronki cdkeys wg. jednego z dobrych dayzowiczów hehe

I co do serwerów oficjalnych i ogólnie
mateo7-pl - @ChrzanEkstra: Kurrr jak ja d------y wpis niżej jebłem to gdyby nie tag k...
  • Odpowiedz
@ChrzanEkstra: Jeśli planujesz grać sam lub z 1-2 osobami to DayZ. Jeśli w większej grupie to Rust. Warto rozważyć też SCUM, Deadside, Project Zomboid lub VEIN (zwłaszcza to mimo, że nadal jest na dość wczesnym etapie rozwoju).
  • Odpowiedz
@ChrzanEkstra: dayz zdecydowanie. Znajdz serwery bez budowania baz, jakieś trudniejsze najlepiej z widokiem z pierwszej osoby. Np. Karmakrew. Nikt ci nie każe grac dlugo, a survival najlepszy z najlepszych ;)
  • Odpowiedz
dayz będzie odpowiednie.

@David_Rabbits: Przecież napisał że nie chce siedzieć kilkunastu godzin dziennie, a w DayZ co najmniej dwie godziny zajmuje zdobycie jakiejkolwiek broni nie będącej patykiem. I tracisz ją w ciągu następnej godziny.

@ChrzanEkstra: Przede wszystkim nie napisałeś czy chcesz PVP czy PVE. Na Rust są serwery PVE z botami i zombiakami - ogólnie polecam jeśli nie chcesz tryhardować w PVP.
W Rust społeczność PVP jest bardzo toksyczna zarówno na
  • Odpowiedz