Serwus ( ͡°͜ʖ͡° ) Mirki, mam ochotę pograć w jakiś survival multiplayer i wpadły mi w oko dwie propozycje: #rust oraz #dayz Która z tych gier będzie lepszym wyborem? Od razu zaznaczam, że zależy mi na tym, żeby gra nie wymagała siedzenia kilkunastu godzin dziennie przed komputerem XD #gry #pcmasterrace #steam #survival
@ChrzanEkstra: "Jeśli grasz po 12h dziennie, nie masz pracy, jesteś toksycznym człowiekiem i chcesz wstawać o trzeciej w nocy bo dostałeś powiadomienie, że Ci turcy raidują baze to Rust jest idealną grą dla Ciebie"
@ChrzanEkstra: Kurrr jak ja d------y wpis niżej jebłem to gdyby nie tag kononowicz miałbym tylko jednego odpowiadającego, a pod twoim sie zleciało pół wykopu ヽ( ͠°෴°)ノ(bo jak wiadomo wykop po aferze #wykopgate20 wykrwawia sie coraz mocniej...
@ChrzanEkstra: Jeśli planujesz grać sam lub z 1-2 osobami to DayZ. Jeśli w większej grupie to Rust. Warto rozważyć też SCUM, Deadside, Project Zomboid lub VEIN (zwłaszcza to mimo, że nadal jest na dość wczesnym etapie rozwoju).
@ChrzanEkstra: dayz zdecydowanie. Znajdz serwery bez budowania baz, jakieś trudniejsze najlepiej z widokiem z pierwszej osoby. Np. Karmakrew. Nikt ci nie każe grac dlugo, a survival najlepszy z najlepszych ;)
@David_Rabbits: Przecież napisał że nie chce siedzieć kilkunastu godzin dziennie, a w DayZ co najmniej dwie godziny zajmuje zdobycie jakiejkolwiek broni nie będącej patykiem. I tracisz ją w ciągu następnej godziny.
@ChrzanEkstra: Przede wszystkim nie napisałeś czy chcesz PVP czy PVE. Na Rust są serwery PVE z botami i zombiakami - ogólnie polecam jeśli nie chcesz tryhardować w PVP. W Rust społeczność PVP jest bardzo toksyczna zarówno na
Mirki, mam ochotę pograć w jakiś survival multiplayer i wpadły mi w oko dwie propozycje: #rust oraz #dayz Która z tych gier będzie lepszym wyborem? Od razu zaznaczam, że zależy mi na tym, żeby gra nie wymagała siedzenia kilkunastu godzin dziennie przed komputerem XD
#gry #pcmasterrace #steam #survival
źródło: Zrzut ekranu 2026-02-26 161750
Pobierz"Jeśli grasz po 12h dziennie, nie masz pracy, jesteś toksycznym człowiekiem i chcesz wstawać o trzeciej w nocy bo dostałeś powiadomienie, że Ci turcy raidują baze to Rust jest idealną grą dla Ciebie"
Chociaż ja gram tylko na oficjalnych bo mi akurat pasuje, że jest ciężko.
Najlepiej znajdź sobie przynajmniej jednego ziomka bo łatwiej przetrwać
nie graj na oficialnych serwerach tylko od razu sciagaj dayzlauncher i graj na serwerach spolecznosci
@ChrzanEkstra: Lato idzie, możesz pograć w kotka i myszkę z leśniczym. Na pieniądze, bo teraz mandat za ognisko motywuje.
ヽ( ͠°෴ °)ノ(bo jak wiadomo wykop po aferze #wykopgate20 wykrwawia sie coraz mocniej...
Ale do rzeczy, wybór jest prosty, DayZ, ja przedwczoraj kupiłem stąd link do starej stronki cdkeys wg. jednego z dobrych dayzowiczów hehe
I co do serwerów oficjalnych i ogólnie
@David_Rabbits: Przecież napisał że nie chce siedzieć kilkunastu godzin dziennie, a w DayZ co najmniej dwie godziny zajmuje zdobycie jakiejkolwiek broni nie będącej patykiem. I tracisz ją w ciągu następnej godziny.
@ChrzanEkstra: Przede wszystkim nie napisałeś czy chcesz PVP czy PVE. Na Rust są serwery PVE z botami i zombiakami - ogólnie polecam jeśli nie chcesz tryhardować w PVP.
W Rust społeczność PVP jest bardzo toksyczna zarówno na