Wpis z mikrobloga

@JanDzbanPL: ale to zarzadca drogi dobiera sprzet do odsnieżania tak zeby mu nie zniszczyl

Myslisz ze wielki pług pojedzie odsniezac rynek gdzie po 20 metrach wpadnie do fontanny? Czy wybierze cos lżejszego

Po drugie nie odśnieży bo chodnik jest nieczynny bo gdzies trzeba zaparkowac
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: przecież to nie jest drogowy pług z solarką, sprzęt dobrany, opony duże, można np zmniejszyć ciśnienie w oponach i ciężar równomiernie się rozkłada
  • Odpowiedz
@Pawel993: @maniel: swoją drogą na podstawie jakiego przepisu jest to dozwolone?
Bo to co piszecie ma sens ale na konfiturach i innych samochodozach były gonione już pojazdy utrzymania zieleni bo autor uznawał że droga którą jeżdżą jest według niego zła.
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: troglodyta nie widzi różnicy między jazdą po chodniku przez przystosowany i oznakowany pojazd który musi to robić bo nie ma innego wyjścia, od samochodziarza który jeździ po chodniku bo mu tak wygodniej xD czemu mnie to nie dziwi
nick adekwatny
  • Odpowiedz
ale to zarzadca drogi dobiera sprzet do odsnieżania tak zeby mu nie zniszczyl

@Pawel993: zwłaszcza jak to idzie na przetarg i biorą najtańsza ekipę. No tak było, nie zmyślam, kierownik sam lata z wagą i za każdym razem ważył pługi żeby nawet ryski nie było na asfalcie xDDD
No i wiadomo urzędowe 2 albo 3 tony to jest metafizyka i potkanie z najwyższym, a jak pół osobówki czyli 600-700 kg
  • Odpowiedz
Ciekawe kiedy jakieś społeczniki staną na nieodśnieżonym chodniku i będą blokować służby komunalne. Panie niszczysz chodnik, panie 1500zl za to jest, paaanie łoaptuj ręcznie xD

@JanDzbanPL: od dawna jestes głupi? zarzadca drogi wpuszcza sprzet do odniezenia.
  • Odpowiedz
@yahoomlody: ten traktor został dopuszczony do ruchu po chodniku przez gminę/zarządcę drogi w celu wykonania prac porządkowych na mocy Art. 26 ust. 3 pkt 3 PORD.

Jeżeli na chodniku znajdzie się dziecko, to kierowca jest zobowiązany ustąpić mu pierwszeństwa.

Mam nadzieję że pomogłem.
  • Odpowiedz