Wpis z mikrobloga

Wielkość floty Tesli, według nieoficjalnych danych. 98% z tych aut są nadzorowane. W Bay Area, z tego co wiem, wszystkie auta mają jeszcze kierowce za kierownicą, który nadzoruje. W Austin pracownicy Tesli siedzą na siedzeniu pasażera jako osoba monitorująca. 8 aut w Austin jeździ całkowicie bez nadzoru.

Dla porównania, Waymo ma obecnie ok 2500-3000 aut w 100% autonomicznych w 10 miastach.

#tesla #gielda #waymo
anonimowy_programista - Wielkość floty Tesli, według nieoficjalnych danych. 98% z tyc...

źródło: image

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonimowy_programista: sorki za źródło, złapałem na szybko cos co czytałem gdzies indziej kilka tygodni temu

Operatorzy zdalni nie sterują autem – tylko na żądanie systemu udzielają krótkiej wskazówki (np. jak ominąć przeszkodę), a samochód sam decyduje, czy ją przyjąć. W czasie oczekiwania na odpowiedź auto nadal jedzie i samo wykonuje wszystkie manewry.
Część operatorów pracuje w USA, część na Filipinach. Nie mogą oni przejąć normalnej jazdy. Istnieje specjalne narzędzie awaryjne
  • Odpowiedz
( ͡° ͜ʖ ͡°) Chodzi Ci o ten wpis i np. o to znalezisko? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://wykop.pl/link/7895679/testy-autonomicznych-tesli-w-czechach-ujawniaja-liczne-wady-systemu-fsd

@FLAC: staram się przedstawiać rzeczywistość taką jaką jest. Gdy mówię o przyszłości mówię wtedy o tym co mi się wydaje, że się stanie. Tutaj zazwyczaj moje oczekiwania (niemalże od zawsze), rozmijają się względem tego co twierdzą wykopowicze.
  • Odpowiedz
W zestawieniu brakuje jeszcze floty od Zoox

8 aut w Austin jeździ całkowicie bez nadzoru.

@anonimowy_programista: wróciły już? Bo czytałem gdzieś że po kilku dniach zniknęły z ulic te bez
  • Odpowiedz