Wpis z mikrobloga

Swoją Tesle model Y mam już 3 miesiące. Wziąłem na przejażdżkę wszystkie osoby z rodziny, które odwiedzałem na święta, pewnie jakoś 15 swoich znajomych. Auto pokazałem też pewnie dodatkowym 10 sąsiadom z bloku, którzy mieli pytania (z racji, że to pierwsze elektryczne auto w naszym garażu w bloku).

Zgadnijcie ile z tych osób nawiązało cokolwiek do rzekomo non stop palących się elektryków?

Szczerze mówiąc sam trochę się obawiałem, że jakiś oszołom zablokuje mi możliwość instalacji ładowarki w garażu w bloku, dlatego wystąpiłem o pozwolenie jeszcze zanim dostałem auto. Co najciekawsze, auto najbardziej się spodobało mojemu sąsiadowi, który jest strażakiem :)

#tesla #samochody #motoryzacja
anonimowy_programista - Swoją Tesle model Y mam już 3 miesiące. Wziąłem na przejażdżk...

źródło: HB_qYFBbIAAA2bg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lardor spokojnie Panie Trabanciarz. Niech każdy jeździ tym, co mu się podoba.
Jak wyjdzie wiosna, to pospamuj trochę Wykop swoją mydelniczką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fotograf_warszawiak: nie kupiłem auta bo dbam o ekologię. Gdyby tak było, to postarałbym się wycisnąć jeszcze z 50k kilometrów ze swojego starego auta - to było by bardziej ekologiczne.

Kupiłem to auto, bo jest zajebiste. Przyśpieszenie wgniata w fotel. Technologia w aucie jak ze statku kosmicznego. I mam 100% pewności, że to auto będzie jeździć samodzielnie, po tym jak testowałem Full Self Driving w Berlinie:

https://wykop.pl/wpis/84932417/tl-dr-testowalem-fsd-zero-interwencji-zwiazanych-z

Tesle można kupić Model
@anonimowy_programista +8
TL;DR; Testowałem FSD. Zero interwencji związanych z bezpieczeństwem podczas całych 60 minut.

W piątek jechałem z Wrocławia do Berlina, by tam na miejscu osobiście doświadczyć możliwości systemu Full Self Driving Tesli (tego systemu, na którym jeździ już kilkaset tysięcy osób w USA, na którym kilka osób przejechało już
  • Odpowiedz
@OgorekMorski:

i wnętrze które wygląda jak plastikowe g---o. Każdy lubi to co lubi

xD, a w którym aucie wnętrze nie jest plastikowe? W Tesli to właściwie jest najmniej plastikowego gówna bo prawie nic nie
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: ludzie są dla Ciebie mili, to normalne. Nie zmienia to faktu, ż auto elektryczne nie powinno parkować w bloku bo potencjalna energia wyzwolona w czasie pożaru pewnie przekracza to co może wytrzymać budynek. Więc wybacz. - nie chciałbym zastanawiać się kiedy dorobek mojego życia zjara się w wraz z całym blokiem.
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista:

Tesle można kupić Model Y można kupić już od 166 240 zł. Ciężko znaleźć inne auto, które oferuje aż tyle, za taką kwotę.

Kwestia gustu i oczekiwań. Gdybym był na etapie kupowania nowego samochodu z salonu i chciał na to wydać 166 240 PLN, to nie waham się ani sekundy i idę po Mazdę MX-5. A przy budżecie o 100k wyższym po Alfę Giulię.

Ale skoro Ty jesteś zadowolony
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: Bo tak jest w każdym temacie - anonimowość daje możliwość napisania bzdur których nikt nie wypowiada głośno w towarzystwie z wiadomych względów. Mam jednak wrażenie, że napisałeś to tutaj żeby jednak znaleźć kogoś kto tak myśli skoro w otoczeniu tego nie spotkałeś. Prawda jest taka, że na codzień każdy ma wywalone na to czym jest zasilane Twoje auto a nawet czy w ogóle je masz.
  • Odpowiedz