Wpis z mikrobloga

Mirki macie problemy z zatokami?
Ja już kolejny raz tej zimy mam uczucie "ciężkiej" głowy, tak jakby ucisku nad oczami. Miałem 4 dni katar i ból gardła, teraz 3 dni nic poza tą ciężkością w głowie. Macie jakieś rady na to? Miesiąc temu to samo miałem, byłem wtedy u lekarza, porobił mi różne badania krwi itd. nic nie wyszło i powiedział że raczej zatoki.

#zdrowie #zatoki #pytanie #lekarz #medycyna #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
k---a mam to samo. głowa ciężka jak s-------n. bóle nad oczami. nigdy wcześniej takich problemów nie miałem. już od jakiegoś czasu mi się to ciągnie.

@kici_cat: a jak dlugo to trwa u ciebie? ja mialem tej zimy to dwa razy i teraz trzeci raz. za kazdym razem mam wrazenie ze ciezki trening sportowy to wywolal. ostatnio tydzien temu w poniedzialek uprawialem sport 3 godziny no i nastepnego dnia zaczelo sie
  • Odpowiedz
@nilfheimsan: drugi raz tej zimy. Nie zauważyłem, żeby było to skorelowane z czymkolwiek co robię. Za pierwszym razem na teleporadzie lekarz zasugerował, że statystycznie chodzi o odwodnienie. Jak zacząłem pić więcej wody to przeszło, ale teraz znowu wróciło.
  • Odpowiedz
@nilfheimsan: mam dokładnie to samo, po zapaleniu zatok, już od kilku lat tak się z tym bujam, raz lepiej, raz gorzej. W tamtym roku po zapaleniu zatok w marcu brałem broncho vaxom i miałem spokój do jesieni. Steryd mi nie pomaga za bardzo, zatoki w tomografii czyste, konował do neurologa odsyła z bólem głowy. Teraz po zapaleniu biorę sinupret i herbatki ziołowe na zatoki, dam znać czy pomogło
  • Odpowiedz
  • 1
@makolem: poszedlem wczoraj do laryngologa bo sinupret nic nie dal. dal jakis aerozol ze sterydami do tego cirrus duo i jakies pastylki na rozrzedzenie sluzu. wczoraj wieczorem juz bylo tak 10% lepiej a dzis jest 75% lepiej
  • Odpowiedz