Wpis z mikrobloga

@saimonm: O kurła, to ten. Swoją drogą Jeff mi wczoraj wrzucił ponad 30km biegu w treningu pod półmaraton (WTF?). Wygląda na to, że na koniec zrobił sobie ze mnie małe jaja ¯\(ツ)/¯

I tak chłopa szanuję [*]
  • Odpowiedz
@randall: sporo jak na półmaraton, bardziej bym widział taki kilometraż treningowy pod maraton. Ja jak miałem plan półmaratonu to najwięcej miałem 23.70km.
  • Odpowiedz
@murdoc: Za moment minie 12 lat odkąd zacząłem biegać. Przez ten czas wypróbowałem milion planów treningówych, apek treningowych, a także trenowałem z trenerem. W żadnym z tych przypadków nie musiałem robić 30km pod półmaraton. Stąd moje zdziwienie ¯\(ツ)/¯

Za miesiąc nastąpi weryfikacja metod treningowych Jeffa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@scorp02: b a z a, to jest sens wszystkiego, nie tylko półmaratonu. Widocznie masz za wysokie HR na tempo którym biegasz, więc musisz poprawić wydolność
  • Odpowiedz
@murdoc Nie pytam o sens bazy, bo go bardzo dobrze znam. Poddaję w wątpliwość twoją tezę, że long run 30km pod półmaraton ma sens. Moim zdaniem w ogóle nie ma jeżeli umieścimy tutaj kontekst biegu, pod który trenujesz. 30km to bardzo mocny bodziec, trening trwa o wiele dłużej niż będziesz biegł na zawodach w półmaratonie. Płacisz koniecznością zastosowania większej regeneracji niż w przypadku zastosowania podobnego bodźca o mniejszym wysiłku. Przy treningu
  • Odpowiedz
@scorp02: Jedyny sens jaki widzę w 30km do połówki to kontekst psychologiczny. "Zrobiłem na trenigu 30km to te 21 na zawodach, co to było"

• Odpowiedz