Wpis z mikrobloga

@Kempes: tak jest w przypadku każdego szefa służby mianowanego na stanowisko, który wcześniej w danej formacji nie służył. Wyrównuje mu się stopień i wynika to z ustawy. PO też to robi każdorazowo obejmując władzę.
  • Odpowiedz
@Kempes: warto też wspomnieć za co został tak szybko awansowany. Pojawiły się oskarżenia, że dzięki staraniom wspomnianego pominięto negatywną opinię służb w procesie weryfikacji Nawrockiego.
  • Odpowiedz
@mateosz_inbecki: @Kempes @danob99 @Kusher: zapytałem chata, żeby mi przeszukał podobne przypadki. Kompromitacja cwela.

Najkrócej: nie ma żadnych potwierdzonych przypadków awansów w służbach specjalnych za obecnego rządu (koalicji 2023–2026) porównywalnych skalą do awansu o 14 stopni w 1,5 roku, jaki miał miejsce w czasach rządów PiS. Dostępne informacje wskazują wręcz na odwrotny kierunek – zaostrzenie zasad, większą kontrolę i ograniczenie uznaniowości.

1) Brak doniesień o „skokowych” awansach

W przeszukanych
  • Odpowiedz
@Kempes: czy była służba w której za PiSu nie wypychano kogoś kolanem na stanowisko generalskie? XD W Straży Pożarnej Bartkowiak też chyba bardzo szybciutko awansował
  • Odpowiedz
symetrysto od siedmiu boleści

@Kusher: Przemyśl czy chciałeś nazwać mnie słabym symetrystą, czyli nie-symetrystą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zaczynal karierie w UOP w 1990 a awansowali go na generala w 2008

@Kusher: Przemyśl swoje podejście do źródeł, do innych swoich stwierdzeń wypowiadanych z dużą dozą pewności, ogólnie do prawdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz