Wpis z mikrobloga

Cud życia 18 lat w szkole w przestarzałym systemie pruskim. Potem 37 lat pracy (o ile ja wogole będziesz miał przez tyle lat ile trzeba )w Januszexie lub zagranicznym januszexie za może trochę ponad minimalna a potem kilka lat życia o ile dozyjesz (bo 33 procent szans na raka). Na emeryturze siedzisz za jeszcze większy psi grosz i często stan zdrowia już ci na wiele nie pozwala tępota starcza. Świat jest cudowny róbmy więcej niewol tfu dzieci przyszłość narodu. Kwestii mieszkań nie poruszam bo to już dawno stracony temat. A narzekać na system nie wolno bo jeszcze by się okazało że zbyt wielu by skumalo że on nie ma sensu i są oszukiwani. Do boju narodzie! #antynatalizm
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@tang_ping: też to zauważyłem i zastanawiam się jak trzeba mieć mózg wyprany aby nie widzieć swoich kajdan co więcej chcieć te kajdany zakładać innym. Ci co zarabiają kokosy to im się nie dziwię wygrywają w te gierkę zwana życiem i chcą aby robaczki się nie buntowały. Im się opłaca trzymać system. Tylko taki Mietek pseudopatryiota na minimalnej broniący wyzysku patrz przykład Dino to juz wyższy poziom zrytego łba.
  • Odpowiedz
zbyt wielu by skumalo że on nie ma sensu i są oszukiwani.

@razem: zaraz zaraz. Jak to oszukiwani? Reguły są znane. Nie oszukiwani, co najwyżej wykorzystywani. Zresztą, rozważając co ma sens daleko się nie zajdzie.
  • Odpowiedz
@tang_ping:

zamiast winić tych, którzy ich ruchają bez mydła to najchętniej ukamienowali by tych którzy zauważyli po prostu, że coś tu nie gra i nie chcą uczestniczyć w tym cyrku xD

Wydaje mi się, że tak było od zawsze. Łatwiej rzucić kamieniem w jakiegoś podejrzanego "wichrzyciela", który wskazuje palcem na problem i mówi wprost, że coś tu jest bardzo nie tak, niż wystąpić przeciwko swoim ciemiężycielom. To drugie jest bardzo
  • Odpowiedz
  • 8
@Colos: że co? Świnki przy korycie nie dbaja o stabilność waluty. Jednego dnia twoje ciężko oszczędzone papierki zwane pieniędzmi mogą stać się nic nie warte. Odkładałes sobie kasę latami w OFE zgodnie z zasadami, przychodzi Niemiec i ci je zabiera mówiąc że to nie twoje. Ponownie zbierasz sobie papierki i okazuje że się leśne dziadki dofinansowują tylko jeden sektor podnoszac ceny najcenniejszej rzeczy do życia czyli mieszkan. Nie stać cię
  • Odpowiedz